Zavirite u nekadašnju vilu Džeki Kenedi

Ljubitelji arhitekture znaju da u Džordžtaun delu Vašingtona postoji izobilje predivnih domova, ali ne mogu se svi oni povezati sa najpoznatijom prvom damom Sjedinjenih Američkih Država…

Rezidencija koju vam danas predstavljamo, zapravo je bila dom Džeki Kenedi u kom je živela nakon ubistva Džona Kenedija 1963.godine. Sada, ova kuća se može kupiti po ceni od 10 miliona dolara. Džeki nije provela mnogo vremena u ovom domu koji meri skoro 1.000 kvadrata – zapravo, to je bilo njeno skrovište u kom je mogla da se opusti i žali za svojim suprugom odmah nakon njegove smrti. Dok je boravila tamo, pojavila se na televiziji zahvaljujući se javnosti na porukama podrške koje je dobila od brojnih ljudi, ali se većim delom nije eksponirala i na kraju je kupila penthaus na Menhetnu, kako bi mogla da ima više privatnosti i uživa u životu sa svoje dvoje dece.

Nakon što je napustila svoju voljenu kuću, ona je pripala V. Averelu Harimanu, političaru koji su svom rezimeu ima titulu guvernjera Njujorka i sekretara trgovine za vreme vladavine predsednika Harija Trumana. Njegova supruga, Pamela Čerčil Hariman, organizovala je brojne raskošne zabave u ovom domu, pri čemu je veći deo imao za cilj sakupljanje novca za demokratsku stranku.

To vam verovatno dovoljno govori o enterijeru kuće i njegovoj sposobnosti da ugosti veliki broj ljudi. Harimansovi su se pobrinuli da njihov dom bude pogodan za to, angažujući Hjua Njuvela Džejkobsena, koji je najpoznatiji po dizajniranju doma Džeki Kenedi u Martinim vinogradima, za renoviranje.

Sada, ova kuća ima osam spavaćih soba i pet ipo kupatila. Što je najvažnije, ona ima dvorište za baštom i bazenom, što je prava retkost u metropolama. Džejkobsenova restauracija zadržala je brojne originalne elemente arhitekture ovog doma, tako da će ljubitelji istorije zaista uživati u njoj.