Zavirite u nekadašnju vikendicu Bridžit Bardo

Datirajući iz 13.veka, ovo neverovatno imanje sa 13 spavaćih soba poseduje 3 vinograda, dva bazena i neverovatni pogled na Mediteran…

Kada je zavodljiva i senzualna francuska glumica i model, Brižit Bardo, završila priču sa svojim suprugom i režiserom, Rodžerom Vadimom 1957.godine, bilo joj je potrebno mesto na kom će zaista moći da se odmori i opusti, bez paparaca. Sa svoje 24 godine tada, ona je svoj mir pronašla u Le Castelet, vili na Azurnoj obali, visoko u brdima iznad Kana, sa pogledom na Esterel planine i plavetnilo Mediterana.

Legenda kaže da je Brižit planirala da kupi ovo imanje i nazove ga svojim domom, sve dok je njena majka nije ubedila da kupi manje skupocenu vilu u postpanom ribarskom selu, Sen Trope. Ostalo je istorija.

Sadašnji vlasnik Le Castelet, švedski ekonomista Bi Puranen, želi da proda ovo imanje po ceni od 6.48 dolara, nakon što ga je vodio kao hotel sa nedeljnim cenama koje kreću od 15.000 dolara, tokom 22 godine.

“Brižit Bardo je odsela u Le Castelet u proleće 1958.godine, na radost mnogih momaka u ovom selu. Jedan komšija nam je rekao da su se dečaci peli na drveće i zidove kako bi videli Bardo dok uživa u bazenu”, objašnjava Puranen.

Smešteno na parceli koja meri 1.46 hektara, ovo imanje meri oko 650 kvadrata, poseduje osam spavaćih soba u glavnoj vili i odvojenih pet spavaćih soba u kući za goste. Unutar svojih visokih zidova, ono skriva dva bazena, tri vinograda, jedan maslinjak, umetnički studio, teren za boćanje i tradicionalnu kamenu kulu. Pored toga, tu je maisvna terasa pored bazena, koja je dovoljna za večeru sa 60 osoba.

Glavna građevina koja se nalazi na posedu potiče iz 1800ih godina, dok su delovi kamenih zidova još stariji i datiraju iz 1200ih godina. Nakon što je spasio ovo imanje 1998.godine, Puranen je proveo više od 13 godina u restauraciji i modernizaciji čitavog poseda, zadržavajući njegov istorijski karakter.

Unutar glavne vile na četiri sprata, možemo videti detalje od kamena i bakra, tradicionalne žaluzine, drvene grede, gipsane akcente i kamen. Glavni dnevni boravak ima visoke plafone, kamin, ornamentno stepenište od livenog gvožđa i lučna staklena vrata koja se otvaraju prema terasi.

Rustična kuhinja u sebi spaja novo i staro, kombinujući vrhunski Le Cornue asortiman, sa zidnim pločicama iz srednjeg veka.

Stepenište koje se nalazi unutar kružnog tornja vodi vas do drugog sprata, gde se nalazi šarmantni master apartman, koji dolazi sa obližnjom bibliotekom, kupatilom sa starinskim pločicama iz Avinjona i staklenim vratima koja vas vode prema privatnoj terasi.

Ipak, eksterijer je ono što Le Castelet posed čini zaista savršenim. Ogromne kamene terase jednostavno su savršene za obedovanje na otvorenom. Gornja terasa, na kojoj se Bardo opuštala pod sunčevim zracima, sada sadrži spokojni japanski bazen, dok vas elegantno kameno stepenište vodi do skoro dodatog infiniti bazena sa podvodnim zvučnicima. Na ovoj terasi se nalaze i lože sa letnjom kuhinjom i peći za pizzu, zajedno sa filmskim platnom.

Dodatna kuća za goste sa pet spavaćih soba poseduje svoj sopstveni bazen, dok se nadomak njega nalazi loža kreirana od kamena. Sa sopstvenim kaminom, Bang & Olufsen zvučnim sistemom i udobnom sofom, ona je savršeno mesto za uživanje u čaši vina u suton. Odatle možete uživati u pogledu na vinograde u kojima se gaje Širaz, Merlo, Kaberne Suvinjon i Mourvedre sorte grožđa, dok se u daljini vidi i starinski maslinjak.

Osim toga, moramo naglasiti da se Le Castelet nalazi na samo pola sata od Kana. Zvuči savršeno, zar ne?