Zavirite u luksuznu vilu vlasnika Vice Medije

Ukoliko želite da zamenite svoj stan u velikom gradu za nešto malo bajkovitije i prostranije, imamo pravu stvar za vas…

Veličanstvena vila od 1.400 kvadrata smeštena na posedu od 3.35 hektara upravo je stavljena na prodaju po ceni od 50 miliona dolara u Santa Moniki, delu Los Anđelesa koji je poznat po upravo ovakvim zdanjima. Samo imanje, koje uključuje jednu glavnu rezidenciju, dve kuće za goste i izobilje pogodnosti u eksterijeru, na prodaju je stavio Šejn Smit, su-osnivač i izvršni član upravnog odbora Vice Media. Imanje mediteranskog stila prethodno je bilo dom režiseru Henriju Jaglomu i piscu Viktoriji Fojt – Smit ga je kupio čak i pre nego što ga je video uživo po ceni od 23 miliona dolara.

Kao što možemo zaključiti, Smit želi dobro da zaradi od njegove prodaje, što je svakako povezano sa restauracijom čitavog poseda, orignalno izgrađenog 1932.godine. Smit je nakon kupovine angažovao dizajnera enterijera, Keri Džojs, kako bi podmladila njegove periodne detalje, a možemo slobodno reći da rezultati najviše govore sami o sebi.

Prvi sprat glavne rezidencije sadrži brojne upečatljive dizajnerske momente, uključujući plafon sa starinskim drvenim gredama u porodičnoj sobi, kuhinju sa jarkim heksagonalnim podnim pločicama brenda Cle i staklene lustere iz Venecije. Naravno, vila sadrži brojne detalje koji je čine ekstravagantnom, a koji nisu vidljivi na prvi pogled – iza police za knjige u biblioteci nalazi se skriveni bar u stilu spikizija koji je delo MJ Atelier, sa spiralnim stepeništem koji vodi do diskretnog vinskog podruma čiji dizajn potpisuje Studio Shamshiri.

Glavna rezidencija sadrži osam spavaćih soba, dok svaka od gostinjskih kuća ima po dve. Jedna od odvojenih građevina ima sopstvenu ketering kuhinju i sale za sastanke, dok druga više podseća na šarmantnu kolibu, nudeći nešto više privatnosti.

U eksterijeru, možemo videti veličanstveni bazen sa svojom ložom, u kojoj svoje mesto pronalazi pizza rerna na drva, grill i bar. Ukoliko ste sportski tip, znajte da ovde možete uživati u terenu za boćanje i odvojenom dečijem delu za igru. Prostrane bašte u sebi sadrže stabla pomorandže, limuna, limete i avokada, dok se ovde takođe nalazi i kada od kedrovine, za opuštanje bez premca.

Smit i njegova porodica živeli su na ovom imanju oko pet godina, ali ako vam ono deluje poznato, postoji razlog za to. U Beverly Hills Cop filmu iz 1984.godine u kome glavnu ulogu igra Edi Marfi, upravo ova vila bila je dom krijumčara Viktora Mejtlenda.