Zavirite u luksuzan njujorški dom bračnog para Baza Lurmana i Ketrin Martin

Eklektična kuća sa pogledom na zeleni trg Stuyvesant datira iz 1850. godine.

Baz Lurman je poznati režiser nagrađen Oskarom koji stoji iza filmova kao što su „Romeo i Julija“, „Veliki Getsbi“ i nadolazećeg filma „Elvis“, u kojem glumi Tom Henks.

„Elvis je delimično kriv“ što su Lurman i njegova supruga četiri puta nagrađena Oskarom i dizajnerka kostima, Ketrin Martin, doneli odluku da svoju voljenu gradsku kuću u Njujorku stave na tržište, sa traženom cenom od 20 miliona dolara. Čini se da su ih ograničenja putovanja zbog korona virusa u rodnoj Australiji, gde je Elvis snimljen, držala podalje od Njujorka poslednjih nekoliko godina, ostavljajući njihov dom praznim.

„Ovakvi domovi se nalaze jednom u životu“, kaže Stiv Gold, agent za nekretnine. „To je pravi jednorog u smislu njujorških gradskih kuća.“

Lurman, koji je napisao i režirao filmove kao što su „Mulen Ruž“, „Veliki Getsbi“ i “Romeo i Julija“, kupio je ovaj elegantni dom još 2017. godine, plativši ga 13,5 miliona dolara.

Nakon što su Lurman i Martin kupili kuću, par je odmah renovirao dom, pretvarajući bivšu kuću za tri porodice u jednu rezidenciju. Potpuna promena je takođe odrazila strast para prema pozorišnom dizajnu, a kao što je prikazano, mnoštvo soba je uređeno bogatim bojama i zidnim oblogama divljeg uzorka, koje je dizajnirala Ketrin Martin.

Na pet nivoa prostire se šest spavaćih soba, pet kupatila i nekoliko toaleta. Vrhunac je potpuno beli salon na drugom spratu, sa visokim plafonima, plutajućim zakrivljenim stepeništem i vratima od poda do plafona koja vode na balkon.

Scenografske veštine pozorišnog dekorisanja su takođe izložene u ulaznom hodniku kuće, sa krvavocrvenim tepisima, crnom bojom i geometrijskim zidnim oblogama. Na ovom nivou nalazi se i velika kuhinja sa profesionalnim aparatima, belim mermernim pločama i ogromnom ostavom.

Idite stepenicama ili liftom (koji je i sam umetničko delo) do nivoa podruma da biste pronašli prostoriju za medije sa sofom od crvenog somota, kao i studio koji bi se mogao pretvoriti u drugu spavaću sobu. Iz ovih prostorija se pristupa bašti kuće od otprilike 150 kvadratnih metara.

Na petom spratu predivne kuće je Lurmannov prostor, koji trenutno ima dnevni boravak, bar, teretanu, spavaću sobu i kupatilo. Nekoliko godina, sprat je bio dom poznatog džez tenor saksofoniste Sendija Džonsona i njegove supruge. Ceo ovaj gornji sprat bi bio savršen samostalni primarni apartman. Vlasnici su imali planove da dodaju stepenice do krova i naprave privatnu krovnu terasu, a pogled odozgo bi bio neverovatan.

Pogledajte više fotografija ove neveorvatne kuće u galeriji fotografija.