Zavirite u dom muzičara Blink-182 Marka Hopusa u Los Anđelesu

Mark Hopus zna mnogo o muzici. Uostalom, on je jedan od tri člana pop-pank benda Blink-182. Pesme iz 1999. godine, „What’s My Age Again?“ i „All the Small Things“ su postale hitovi, a grupa je postala nadaleko poznata. Uprkos ponovljenim okupljanjima i smenama nekih članova, pesme grupe ostaju važan deo kulturnog koda milenijuma.

Mark Hopus je sa suprugom Skaj kupio kuću u Los Anđelesu 2004. godine koju je dizajnirao arhitekta Harold Levit. Par se zaljubio u kuću koju je dizajnirao Levit, a tek nakon odluke da je kupe, Mark i Skaj su saznali za nasleđe arhitekte.

Mark i Skaj Hopus žive u kući oko 20 godina, ali su i dalje fascinirani njenim enterijerom i obiljem prozora, uključujući i kružnu nišu u dnevnoj sobi.

Skaj takođe nikada nije volela pravougaone teraco kade. „Iako su kade izgledale neverovatno i bile su arhitektonski zanimljive, bile su neprijatne“, kaže ona. - Oduvek sam želela da kada bude udobna. Za mene, ovo je jedino mesto gde se mogu opustiti na kraju dana.”

Želja za stvaranjem udobne kade je dovela do domino efekta. Mark i Skaj su se 2015. obratili studiju Marmol Radziner da renoviraju celu kuću (samo je kuhinja ostala netaknuta, ali se sada priča o njenoj obnovi). Ulazna vrata i hodnik, za koje je dizajner Ron Radziner rekao da su bili „zbunjujući“ u prošlosti, potpuno su rekonfigurisani, kao i glavna spavaća soba. Dizajn pejzaža i većina nameštaja su takođe ažurirani. Glavna inovacija je bio andergraund muzički studio za Marka. Soba nalik bunkeru ima udoban prostor za sedenje. Ovo je savršeno mesto za muzičara i takođe mesto gde Mark drži stvari „koje Skaj ne želi da vidi u ostatku kuće“, kaže roker. 

Radziner kaže da je glavni fokus studija bio da „pokaže poštovanje prema duši kuće“, koja je izgrađena 1961. „Mislim da ako naša intervencija nije upadljiva, onda smo uradili dobar posao."

Rezultat je idealan dom u kome eklekticizam vlada u svom punom sjaju. Prema Skaj njihovi ukusi su se mnogo promenili otkako su se uselili u kuću. Zatim su ispunili sobe nameštajem koji je odgovarao arhitekturi kuće, ali od tada su Mark i Skaj shvatili lepotu mešanja stilova. „Kada smo bili u Londonu, videli smo da se može živeti u staroj viktorijanskoj kući, koja ne mora da bude sa viktorijanskim nameštajem. Mark i ja smo shvatili da iako živimo u kući koja je izgrađena sredinom 20. veka, nameštaj bi mogao biti iz nekog sasvim drugog vremena“, kaže Skaj.

Pored toga, renoviranje se odvijalo u vreme kada je par trebao da njihov dom postane pravo utočište. U junu ove godine, Mark je na društvenim mrežama objavio da ima rak i da je prošao tri meseca hemoterapije. Nedavno je muzičar objavio da je pobedio bolest i završio lečenje.

Tokom ovog iskušenja našao je utehu u prednjem vrtu svoje kuće. Tamo je Mark zasadio mutirane biljke, koje je video tokom posete vrtu mutiranih sukulenata odmah nakon dijagnoze. „Posadio sam ovu baštu mutiranih kaktusa jer sam osetio vezu između nas zbog mutacije mog tela. Sad je bašta za mene omiljeno mesto da tu ujutru popijem šoljicu kafe“, kaže Mark.

U galeriji pogledajte kako izgleda dom poznatog muzičara.