Zavirite u bivši stan Grete Garbo u Njujorku

Čuvena zvezda Greta Garbo povukla se iz sveta glume 1941. i nikada više nije snimila nijedan film.

Nakon kratkog boravka u Ritz Carlton i Hampshire House u Njujorku, 1954. godine se uselila u prostrani stan u centru Menhetna. Veruje se da je zvezda koja je četiri puta nominovana za Oskara platila oko 38.000 dolara za stan u kome je živela do svoje smrti 1990. godine.

Stan je ostao u vlasništvu porodice Grete Garbo do 2017. godine, a zatim su ga Džon Mekgrou, iz izdavačke kuće McGraw-Hill i njegova supruga kupili u žestokom nadmetanju za 8,5 miliona dolara. Renovirali su kuhinju i trpezariju, ali su zadržali sve glavne karakteristike stana u kome je živela legendarna Greta Garbo. Sada su odlučili da prodaju stan po ceni od 7,25 miliona dolara.

Stan od približno 300 kvadratnih metara nalazi se u The Campanile, istaknutoj zgradi sa 16 spratova sa punom uslugom koja datira iz 1920-ih. U stanu se nalaze mnogi detalji koji su bili jako dragi Greti Garbo, poput uzglavlja u glavnoj spavaćoj sobi, koje je tapacirano svilom u boji ruže. Tepih koji je Garbo dizajnirala nalazi se u drugoj spavaćoj sobi, a takođe su odlučili da ne pomeraju ili dodaju zidove, što znači da je ogromna dnevna soba, navodno omiljeni prostor Grete, ostala netaknuta.

S druge strane, kuhinja je nova i lepo opremljena u jednostavnom, nepretencioznom stilu. Tu je i svečana trpezarija, atraktivna galerija, kutak biblioteke i kućna kancelarija. Jedna od dve spavaće sobe za goste je opremljena kao radna soba sa ugrađenim policama za knjige i privatnim kupatilom.

Potencijalni vlasnici ne samo da moraju da budu u mogućnosti da priušte ogromnih 11.000 dolara mesečnih uobičajenih troškova, već i da plate pun iznos u gotovini ukoliko žele stan legendarne glumice.

U galeriji pogledajte enterijere stana u kojima je boravila Greta Garbo!