Zašto jedan saudijski princ i princeza nikako ne mogu prodati svoju vilu?

Kada pomislimo na plemstvo Saudijske Arabije, na pamet nam odmah padaju slike prosperiteta, zlata, pozlaćenih palata i soarea na dekadentnim megajahtama…

Brige običnih ljudi, da ne kažemo plebejaca, poput održavanja doma, isflekanih tepiha i neurednih bašta su u našim mislima nešto što je daleko od saudijskog plemstva, ali, da li je to zaista tako? Princeza Fada Husein Abdulraman Al-Atel i njen suprug, princ Faisal Bin Abdula Bin Abdulaziz Al Saud, prikazali su nam kako izgleda sasvim nepoznata strana života onih plave krvi, koja uključuje sve prethodno pomenuto.

Prema Blumbergu, ovaj plemićki par bio je u sukobu vezano za njihove vile na Beverli Hilsu. Kako saznajemo, posvađali su se oko toga ko će zameniti uništene tepihe i zapuštene bašte u nekada luksuznom imanju koje žele da prodaju. Par je bio u posedu vile sa osamnaest soba na Beverli Hilsu, koja zauzima posed od 2.3 hektara u zatvorenoj Beverli Park enklavi.

Par koji se razišao 2016.godine kupio ovu strukturu od oko 2.700 kvadrata u oktobru 2011.godine po ceni od 16.8 miliona dolara. Od tada, ova “vikendica” je bila savršeni prikaz raspada njihovog braka i postala je sasvim zapuštena. “Njen eksterijer je zapušten, bazen je prazan, dok su vodene linije takođe ispražnjene”, izjavio je princezin advokat. “Veći deo tepiha koji se nalaze unutar vile su isflekani, oštećeni i generalno neupotrebljivi”, dodao je. Prema navodima, princeza je od sudije u Delaveru zahtevala da naredi princu potpisivanje ugovora, kojim se obavezuje da će izvršiti sve neophodne popravke. .

Princ nije želeo da joj omogući prodaju ovog doma, sve dok se ne dogovore kako će podeliti zaradu. On je čak tražio nazad svojih 41 milion dolara, koje joj je pozajmio kako bi renovirao ovo imanje, budući da nekadašnja princeza nije posvećivala dovoljno pažnje održavanju imanja, kako kažu prinčevi advokati. Prema sudskim spisima, kuća je stavljena na prodaju po ceni od 20 miliona dolara, ali se ovaj par ponovo sukobio – nisu mogli da se dogovore ko ima pravo da proda ovo imanje.

Princ Faisal, sin pokojnog saudijskog kralja Abdule, kupio je ovo imanje za skoro 17 miliona doalra preko kompanije iz Delavera. Budući da se nalazi u zaštićenoj enklavi bogatih, princ i princeza su kao komšije imali Marka Volberga, CEO Platinum Equity fonda Toma Gorsa i nekadašnjeg igrača San Francisko Džajantsa, Berija Bondsa. Nekada veličanstvena vila u toskanskom sitlu sadržala je hi-tech audio-vizuelne sisteme, uz eksterijerno osvetljenje, nameštaj i aksesoare procenjene na 1.3 miliona dolara. Sve ovo podiglo je cenu vile na 34 miliona dolara ako je verovati sajtovima koji se bave prodajom nekretnina. Ipak, nekadašnja supruga princa Faisala nije se pobrinula za održavanje ove vile, što joj je munjevitom brzinom smanjilo vrednost

Luxury Experience