Za 50.000 dolara Elvisov dom iz detinjstva može biti vaš

Dom iz detinjstva Elvisa Prislija u Tupelu u državi Misisipi, koji je ostavljen napušten i u jednom trenutku se očekivalo da će biti srušen, biće stavljen na aukciju u avgustu.

To je jedina imovina kralja rokenrola koja je ikada izašla na tržište, a početna cena aukcije je između 30.000 i 50.000 dolara. Kuća sa tri spavaće sobe od 117 kvadratnih metara koja se nalazila u Istočnom Tupelu, prvi put je izašla na aukciju 2020. Međutim, uprkos činjenici da je postojalo interesovanje kupaca, zbog pandemije korona virusa, aukcija nije uspela.

Prislijevi su se nekoliko puta selili tokom Elvisovog detinjstva, živeli u nekoliko kuća u Istočnom Tupelu pre nego što je grad pripojen i postao deo Tupela 1946. Nakon što su živeli sa raznim rođacima u okolini, Prislijevi su se preselili u posebnu plavu kuću.

Kuća je pažljivo demontirana 2017. godine pod nadzorom Elvisovih menadžera Krisa Dejvidsona i Stivena Šuca. „Prvobitno je trebalo da se sruši. Imanje je trebalo da bude prodato u komercijalne svrhe, tako da se nekoliko kolekcionara okupilo i kupilo strukturu kuće i pokušalo da je sačuva“, rekao je Džef Maren, vlasnik Rockhurst Auctions.

„Kuća je pažljivo rastavljena tako da se može ponovo sastaviti i čuvati u prikolici, dakle, kada neko kupi kuću, dobiće celu prikolicu i planove za montažu. Zatim je može premestiti gde god želi i unajmiti osobu koja je rastavljala da je ponovo sastavi."

Kompanija bi trebalo da održi aukciju 14. avgusta u Memfisu, tokom događaja „Elvis Week 2022“. Kuća se trenutno nalazi u skladištu u Misisipiju i sačuvani su njeni originalni delovi, koji su tu bili kada su Prislijevi tamo živeli.

U međuvremenu, kuća u kojoj je Elvis rođen u Tupelu ostaje istorijsko mesto otvoreno za javnost, zajedno sa Grejslendom, Preslijevim dugogodišnjim domom u Memfisu, u Tenesiju, gde je živeo sa roditeljima tokom svog života.

Elvisova kuća iz detinjstva nije jedina stavka za ovu konkretnu aukciju pod nazivom „Auction on Elvis Presley Boulevard“. Na aukciji će biti više od 100 izuzetnih Elvisovih predmeta, uključujući predmete iz života i karijere legendarnog pevača, odeću, nakit, autograme i suvenire sa koncerta.

Aukcija dolazi nakon objavljivanja biografskog filma Baza Lurmana "Elvis", koji je u bioskope stigao u petak, 26. juna. Sa Ostinom Batlerom u glavnoj ulozi, prvi brojevi pokazuju da je film zaradio oko 31,2 miliona dolara, zauzimajući prvo mesto i nadmašivši „Top Gun: Maverick“.

Luxury Experience