Vinona Rajder prodaje svoj dugogodišnji dom

Bogati i slavni ljudi poznati su po svojim čestim kupovinama nekretnina, neretko kupujući i prodajući i po nekoliko miliona vredne domove sa lakoćom...

Jedan izuzetak od pravila, barem u San Francisku, jeste holivudska veteranka Vinona Rajder, koja je posedovala jedan isti dom tokom dvadeset pet godina. Ipak, ona sada planira da profitira od prodaje svog doma koji je 1995.godine kupila po ceni od 1.3 miliona dolara, tražeći za njega malo ispod 5 miliona.

Konstruisana 1902.godine, ova trospratna vila nalazi se na uzvišenoj poziciji, zbog čega uživa u neverovatnom pogledu. Savršeno očuvani dom u sebi kombinuje istorijske detalje uz komfor modernog doba. Ona sadrži tri spavaće sobe i dva kupatila i dva toaleta, mereći malo više od 310 kvadrata.

Ograđeno dvorište vodi vas oko ove vile do njene strane, gde se crvena vrata otvaraju prema foajeu, u kom se nalaze originalni drveni podovi, prozori od olovnog stakla i dekorativno kreirano stepenište. Formalna soba za prijem gostiju sadrži dodatne prozore od olovnog stakla i sasvim tradicionalni kamin sa gipsanim detaljima, dok neformalna prostorija iste namene, sadrži i sasvim drugačiji kamin. Obližnja trpezarija preliva se prema eksterijeru zahvaljujući kliznim staklenim vratima, odakle se pruža neverovatni pogled. Kuhinja koja je pažljivo aranžirana opremljena je bledo sivim radnim površinama od kvarca i modernim dizajnerskim aparatima.

Iako se tehnički gledano na gornjem spratu nalaze tri spavaće sobe, plan vile nam pokazuje da jedna od njih sadrži vintage privatno kupatilo, dok druge dve funkcionišu kao apartman koji deli ulazni vestibul nadomak glomaznog ugradnog garderobera i dodatnog kupatila. Veća od dve sobe ima kamin, kao i klizna vrata koja se otvaraju prema uzanom balkonu sa fantastičnim pogledom na Golden Gejt most i ostrvo Alkatraz.

Pored garaže sa jednim automobilom, podzemni nivo sadrži vešernicu i dodatni toalet. U eksterijeru, velika terasa okarakterisana ciglama, pažljivo se skriva od radoznalih pogleda.

Inače, nije jasno kada je Rajderova poslednji put provodila vreme u ovom domu. Kako saznajemo, prošle godine ju je iznajmljivala po ceni od 15.000 dolara za mesec dana.