Vila u kojoj je snimljen „Kum“ konačno je prodata

Vila na Beverli Hilsu, u kojoj je snimljen kultni film "Kum", konačno je prodata!

Ljubitelji filma definitivno će prepoznati vilu u breskva-ružičastim tonovima u kojoj je snimljena poznata scena sa konjskom glavom u filmu Kum.

Ovu rezidenciju je projektovao arhitekta Gordon Kaufman, 1927. Nekada je u njoj živeo medijski mogul Vilijam Randolf Herst i glumica nemog filma Marion Dejvis, dok su Džeki i Džon Kenedi ovde proveli medeni mesec. Priča se da je gospođa Kenedi bila toliko impresionirana imanjem da je o tome napisala pismo na četiri stranice. Kuću je kasnije senator Kenedi koristio kao svoje sedište na Zapadnoj obali za svoju predsedničku kampanju 1960.

Čuvena kuća se više puta pojavljivala na filmskim ekranima: pored Kuma, može se videti i u filmu Telohranitelj i spotu Bijonse „Black is King“.

Kuća u obliku slova H na Beverli Hillsu nalazi se na dobro održavanoj površini od 4.645 kvadratnih metara i ima 18 spavaćih soba, 25 kupatila, sopstveni Art Deco noćni klub, bioskop i bazen koji premašuje olimpijske standarde. Pejzažni arhitekta Pol Tjin stvorio je ukrašen vrt sa kaskadnim vodopadima koji podsećaju na one u Italiji i Francuskoj.

Sve sobe, uključujući predsoblje dugačko 31 metar i dnevni boravak sa zasvođenim plafonom visine 6 metara, podsećaju na palate. Sadašnji vlasnik, finansijer Leonard Ros, održava imanje 35 godina. U početku je imanje stavljeno na prodaju za rekordnih 125 miliona dolara, u aprilu 2021. cena je smanjena na 89,75 miliona, u junu - na 69,95 miliona. Konačna cena transakcije još nije objavljena, ali je već poznato da će legendarno imanje imati novog vlasnika.