Vila u kojoj je Alfred Hičkok snimio jedan od svojih najpoznatijih filmova na prodaju

Više slika

Više slika

Imanje Saint-Jeannet je mesto gde je legendarni režiser snimio scene za svoj film iz 1955. Uhvatiti lopova.

Ako ste mislili da vam ova vila na jugu Francuske izgleda poznato, to je zato što se pojavila u trileru Alfreda Hičkoka iz 1955. godine „Uhvatiti lopova“ koji je nagrađen Oskarom. Sada, ovo imanje na Azurnoj obali može biti vaše.

Smeštena na brdima Nice, na tržište je izašla rezidencija u kojoj je legendarni reditelj snimio poljubac između Frensis Stivens (Grejs Keli) i Džona Robija (Keri Grant). Mada, ako želite da posedujete deo kinematografske istorije, to će vas koštati 3,8 miliona dolara (3,6 miliona evra). Prvobitno izgrađen 1935. godine, ovaj kompleks ima glavnu kuću i šarmantnu vikendicu za goste koja nudi sedam spavaćih soba i kombinovanih 457 kvadratnih metara stambenog prostora između njih. Pored toga, kompleks se nalazi na više od jednog hektara zemlje u Saint-Jeannet-u i dolazi sa velikim parkingom. Činjenica da gleda na obalu Francuske rivijere je, naravno, samo još jedna prednost.

„Pogled na selo ispod Baoua sa vizuelnim utiskom dve siluete zvezda koje grle jedna drugu jednostavno oduzima dah“, navodi se u listi u vezi sa kultnom scenom. Sam film je odneo Oskara za najbolju kinematografiju 1956. godine, a takođe je bio nominovan za najbolju dekoraciju seta, velikim delom zahvaljujući živopisnom mediteranskom pejzažu.

Trenutni vlasnici ove vile koja je izgrađena od kamena kako bi se uklopila sa svojim stenovitim okruženjem, pažljivo su je čuvali tokom godina, naporno radeći da sačuvaju taj šarm starog sveta, dok su istovremeno napravili određena poboljšanja. U enterijeru, i dalje možete videti izobilje karakteristika koje izgledaju vintage. Ugrađene, drvene obloge, veliki lukovi i kitnjasti lusteri daju prostoru izobilje karaktera. Napolju se nalazi blistav bazen u koji možete uroniti ili se možete, u stilu prave zvezde, opuštati pored njega. U svakom slučaju, postoje gori načini da provedete leto nego da ga proživite u ovoj veličanstvenoj kući.

Luxury Experience