Vila Šeron Stoun je na prodaju za 39 miliona dolara

Američka glumica Šeron Stoun kupila je vilu u San Francisku 1998. godine dok je još uvek bila udata za novinara Fila Bronštajna.

Nakon njihovog skandaloznog razvoda, vila u San Francisku prodata je 2005. za 13 miliona dolara i sada je ponovo na tržištu. Obalno područje u kojem se nalazi smatra se najelitnijim u gradu i poznato je po zadivljujućim pogledima na okean. Među poznatim stanovnicima su osnivač Tvitera Džek Dorsi, kanadski glumac Judžin Levi i gitarista Metalike, Kirk Hamet.

Vila je zaista jedinstvena: to je prva kuća u ovoj oblasti, izgrađena 1908. godine nakon najjačeg zemljotresa u San Francisku. Istorijski izgled vile brižljivo je očuvan do danas, a kuća ima sve potrebne moderne sadržaje.

Enterijer vile je dizajniran u italijansko-viktorijanskom stilu, dok se u prizemlju izdvajaju kamini po meri sa masivnim ivicama. Kremasta nijansa zidova je u kontrastu sa tamnim drvenim vratima i parketom, a panoramski prozori pružaju zadivljujući pogled na Tihi okean.

Prostrane dnevne i trpezarijske sobe opremljene jedinstvenom stolarijom, povezuju se sa intimnijim prostorima, uključujući udobnu radnu sobu sa kaminom i bibliotekom. Vila ima sedam spavaćih soba i osam kupatila. Jedna od dve sobe za goste ima privatnu terasu za sunčanje sa pogledom na mirno dvorište i kultni kalifornijski most Golden Gate.

Posebna prednost nekadašnje vile poznate američke glumice je privatni pristup plaži Bejker, do koje od kuće vodi dugačko drveno stepenište.

Vila je opremljena automatskim sistemom za otvaranje kapija i ulaznih vrata bez ključa. Tu je i ugrađeni stereo sistem koji omogućava da uživate u muzici ne samo u kući, već i u bašti.

Predivna vila koja može biti vaša za 39 miliona dolara okružena je tropskim palmama i zelenim drvećem koje će nove vlasnike sigurno spasiti od kalifornijske vrućine.