Unutar zamka iz snova u kojem je Tomi Hilfiger živeo u Konektikatu

Njegova vrednost iznosi 65 miliona dolara!

Pre skoro godinu dana, Tomi Hilfiger i njegova supruga prodali su vilu iz snova koju su godinama posedovali u Griniču. U pitanju je pravi raj, koji je projektovao čuveni arhitekta Grevil Rikard 1939. godine. Ogromno imanje se nalazi na vrhu Round Hilla, najviše tačke u Griniču i pruža predivan pogled na Long Ajlend rukavac i horizont Menhetna.

Glavna kuća ima površinu od 1.335 kvadratnih metara i uključuje šest spavaćih soba i sedam kupatila, šest kamina i kombinaciju podova od tvrdog drveta i krečnjaka. Kada je par prvi put kupio kuću, bila je „u ruševinama“, rekla je bivša supruga dizajnera 2017. godine, ali „znali su da će to biti njihov dom“. Zatražili su pomoć arhitekte Andrea Čelisčeva koji je nadgledao renoviranje glavne kuće i pozvali dekoratera Martina Lorensa Bularda da izgradi zajedničke prostore.

Rezultat je ostao fantastičan do danas, dok više podseća na zamak iz prošlih vremena!

Raskošna kuća je inspirisana francuskim i engleskim seoskim vilama, a napravljena je od granita obloženog bršljanom i holandske cigle, sa krovom od crepa. Okruženje na otvorenom odaje utisak da je proizašlo iz bajke, gde je glavni junak zelenilo, sa kamenim zidovima i ogradama, kao i pet različitih bašta, uključujući jednu sa ružama, kao i vodenu baštu, gde mala jezera, bazeni i fontane kradu utiske i smiruju čula.

Luksuz kulminira teniskim terenom, ogromnom garažom, kao i pansionom na otvorenom sa sopstvenim dnevnim boravkom, kuhinjom, dve spavaće sobe, dva kupatila i garažom, dok se nekoliko metara dalje nalazi staklenik. Američki modni dizajner i njegova supruga su od prvog trenutka zavoleli svu tu magiju koja vlada i nekako su zamišljali zajedničku budućnost na ovom jedinstvenom imanju.

Isti magični osećaj preovladava u kući, koja budi uspomene iz prošlosti i crpi inspiraciju iz vintage stila. Drvene i mermerne površine, impozantne tapete i lusteri, somot i kožne tkanine, umetnička dela i ručno rađeni tepisi čine ceo prizor koji odiše luksuzom u svakom smislu te reči. U raskošnoj vili naći ćete pozorište, igraonicu, vinski podrum i sobu za degustaciju.

I zaista, ova kuća se pretvara u pravo svetilište preuzeto iz prošlosti. Ovakvo arhitektonsko remek-delo nije moglo dugo ostati bez novih vlasnika. Prošle godine kuću je kupila porodica za 45 miliona dolara, a ime vlasnika nije poznato. 

Pogledajte galeriju da biste otkrili još fotografija ovog "zamka"!

Luxury Experience