Unutar Al Kaponeove kuće na plaži vredne 10,75 miliona dolara

Glavni kriminalni šef Čikaga živeo je na prestižnoj adresi sve do svoje smrti 1947.

Zloglasni šef kriminala Al Kapone izazvao je pobunu u civilnom društvu davne 1928. godine, kada je kupio imanje na otmenom ostrvu Palm u Majamiju.

Dom je bio savršeno mesto za luksuzno skrovište gangstera. Tokom ranog razvoja Majami Biča, putevi izgrađeni na deponijama i mostovi - prostirali su se preko zaliva Biskejn do Majami Biča. Stvorena su stambena ostrva koja se protežu pored nasipa. Sa samo jednim zatvorenim ulazom i izlazom i jakim policijskim obezbeđenjem, domovi su se smatrali veoma sigurnim.

Kapone je kupio nekretninu za 40.000 dolara, dve godine nakon Velikog uragana u Majamiju 1926. Živeo je u kući nakon što je 1939. pušten iz zatvora, i tu je ostao do svoje smrti 1947. godine.

Nekretninu sa četiri spavaće sobe od 607 kvadratnih metara sada je kupio programer Tod Majkl Glejza, koji je nedavno kupio, a zatim i srušio palatu Džefrija Epstajna u Palm Biču. Tod Majkl navodno planira da sruši i Kaponeov dom i zameni ga modernim imanjem visokih specifikacija, sa osam spavaćih soba, osam kupatila, đakuzijem, spa centrom i saunom.

Nova nekretnina će zasigurno zadovoljiti elitnog kupca, a Palm ostrvo je jedna od najtraženijih adresa u Majamiju, gde se cene nekretnina kreću od 20 do 40 miliona dolara.