„Ukleta“ kuća Robija Vilijamsa vredna 9,2 miliona dolara može biti vaša

...ukoliko se ne plašite duhova!

Govoreći o svom domu prošle godine na Instagram Live-u, britanski pevač je rekao da kuća, koja datira iz 17. veka, izaziva jezu i da se njegova najstarija ćerka plašila da spava u jednoj od soba. „Rekao sam joj: 'Da li ti se sviđa spavaća soba? Da li ti se sviđa kuća? ’A ona je rekla: 'Ta soba me plaši!' Rekao sam: 'U redu, i mene plaši. Ne moraš tamo više da spavaš'", objasnio je 47-godišnji bivši pevač grupe Take That.

Iako su komentari bez sumnje bili zabavna interakcija sa fanovima na Instagramu, oni možda neće pomoći Vilijamsu da pronađe kupca za novu imovinu. Ali postoje dobre vesti za sve potencijalne lovce na kuće koji se ne boje duhova: trenutna tražena cena je za oko 1,8 miliona dolara niža od one koju je Vilijams potrošio za imanje 2009. godine.

Vilijamova kuća Compton Bassett, nazvana po zelenom zaseoku Compton Bassett u ruralnom okrugu Viltšir datira iz 1659. godine. Sadašnja kuća izgrađena je 1935. godine na mestu prvobitne staje, a uveliko je modifikovana devedesetih godina prošlog veka, kada je bila u vlasništvu arhitekte i dobitnika Prickerove nagrade, Normana Fostera.

Danas se Compton Bassett House proteže na otprilike 72 hektara živopisnog sela. Vijugavi prilaz od glavnog ulaza sa kapijom, nasuprot crkve Sv. Svithin iz 11. veka, vodi do ulaza u kuću. Glavna kuća je duga, uska, trospratna građevina koja se prostire na gotovo 2000 kvadratnih metara i ima sedam spavaćih soba i osam kupatila.

Istinsko iznenađenje je takozvani „kompleks za razonodu“ koji zauzima veći deo nižeg nivoa. Ovo je idealno mesto za beg od promenljivog britanskog vremena gde se nalazi zatvoreni bazen, hidromasažna kada, sauna i teretana. Ovaj nivo takođe sadrži veliku vinsku pećinu i samostalni jednosobni stan za osoblje.

Na prvom spratu je veličanstvena soba sa bilijarom i kamenim kaminom. U dugom hodniku pronaći ćete ogromnu glavnu spavaću sobu sa „njegovim“ i „njenim“ kupatilom, garderobe i radnu sobu. Na trećem spratu nalazi se još pet spavaćih soba sa sopstvenim kupatilom (nažalost, spisak ne otkriva koje od njih su „uplašile“ Vilijamsa i njegovu ćerku.)

Izađite napolje i naći ćete hektare uređenih vrtova, travnjaka i šuma. Tu je i voljeno Vilijamsovo fudbalsko igralište, teniski teren sa letnjikovcem i jednosobna vikendica za goste, pokrivena crepom. Na prostranim terenima takođe se nalaze beskrajne pešačke staze, staze za jahanje, pa čak i staza za četvorotočkaš koju je Vilijams navodno koristio za „besne trke“.

Ukoliko vam smeta 65-minutna vožnja vozom do Londona kuća takođe dolazi sa sopstvenom platformom za sletanje helikoptera, plus samostalnim hangarom i radionicom.