Tomi Hilfiger prodao svoje ikonično imanje

Tomi Hilfinger je nedavno prodao svoje imanje u Grinviču, svega nekoliko meseci nakon njegovog listovanja na tržištu nekretnina, po ceni od masivnih 45 miliona dolara...

Po svemu sudeći, on i njegova prva žena. Suzi Hilfinger zavanično napuštaju ovo područje za stalno, jer je i ona nedugo potom postavila na tržište svoju vilu, smeštenu nedaleko imanja bivšeg muža, za 40 miliona dolara. Svetski poznati modni dizajner kupio je svoju kuću sa drugom suprugom, Di Hilfinger, za 31,4 miliona dolara tokom 2010. godine, a ukoliko se možemo osloniti na izveštaje lokalnih medija, bračni par je zamenio svoj dom veličine 1.235 m2 za novu lokaciju u Palm Biču.

Veliki profit koji su ostvarili prilikom prodaje svog imanja, predstavlja odraz sve većeg interesovanja za život u Grinviču i sverastućem broju gradskih stanovnika u potrazi za nešto pitomijim, prigradskim naseljima tokom pandemije, ali nikako ne možemo zanemariti i veliki trud koji su vlasnici uložili u razvoj ovog velelepnog komada zemlje.

Originalno izgrađena 1939. godine, vila Tomija Hilfingera i njegove druge žene predstavlja projekat redizajniranja ikoničnog, istorijskog doma, restauriranog modernim karakteristikama, zamenjenom krovnom konstrukcijom i potpuno restilizovanim okruženjem, veličine preko 22 hektara, za čiji je izgled zadužen profesionalni pejzažni arhitekta.

Sa svim tim na umu, veoma je lako shvatiti zašto ova kuća nije više dostupna kupcima. Međutim, svima onima koji nisu stigli da je kupe, Suzi Hinfilger ponudila je novu šansu, a ona dolazi u vidu njenog luskuznog doma, smeštenog u Toni Raund Hilu, nedaleko od kuće njenog bivšeg muža u Grinviču.

Originalno kreirana 1775. godine, vila Suzi i Tomija Hilfingera kupljena je polovinom devedesetih godina, pre razvoda koji se odigrao dve hiljadite, za sumu od 8,5 miliona dolara. Pre nego što su se uselili u kuću, imanje, poznatije kao Denbigh Farm, bilo je u vlasništvu Džozefa Vernera Rida Juniora, hvaljenog američkog ambasadora u Maroku. 

Kuća je prepuna blještavih karakteristika staroga sveta, njenih sedam luksuznih spavaćih soba praćene su balskom dvoranom sa mermernim površinama recikliranim iz pariskog Hôtel Particulier Montmartre objekta, a tu su i odvojene prostorije za odlaganje srebrnina i cvetnih aranžmana, zajedno sa velikim mesnim odeljcima.

Pored glavne vile, imanje od 22 hektara donosi nekoliko pratećih konstrukcija, od kojih ga jedna čini idealnim za sve ljubitelje ili uzgajivače konja, a dolazi u vidu ambara sa šest bokseva i pratećom stazom za jahanje. Tu je još i kućica za decu modelirana prema kući Mount Vernon, čuvenom domu Džordža i Marte Vašington, namenjena zabavi najmlađih, ali i onih ne toliko mladih članova porodice podjednako.

Luxury Experience