Tom Ford kupio vikendicu Džeki Kenedi za 52 miliona dolara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOM FORD (@tomford)

Nakon renovranja doma u kom je Džeki Kenedi provela detinjstvo, modni mogul je kupio istorijsko imanje u Njujorku.

Pre osam meseci, Tom Ford je platio guruu privatnog kapitala Robu Hejvertu zapanjujućih 51 milion dolara za elegantno dizajniranu savremenu vilu u Palm Biču. Sada je Ford svoju pažnju usmerio ka Njujorku, izdvojivši jednako impresivnu sumu novca za istorijsko imanje u Hemptonsu koje je nekada služilo kao vikendica Džeki Kenedi Onazis.

Zapisi pokazuju da je Ford platio medijskom producentu Dejvidu Zanderu 52 miliona dolara za kuću, koja je prvobitno bila na listi za 55 miliona dolara. Rezidencija je ranije bila u vlasništvu modnog dizajnera i maloprodajnog direktora Rida Krakofa i njegove supruge Delfin, koji su je prodali Zanderu za 24 miliona dolara 2018. A mnogo pre toga, imanje poznato kao Lasata - reč koja znači „Mesto mira“ — bilo je u vlasništvu dede bivše prve dame.

Smešten usred parcele od 7 ari, Fordov kompleks dizajnirao je arhitekta Artur Džekson i završen je 1917. godine. Nedavno renovirano od strane sadašnjeg vlasnika, imanje sa više zgrada ima istaknutu glavnu kuću koje se proteže na impresivnih 850 kvadratnih metara. Vila se može pohvaliti visokim plafonima sa gredama i velikim prozorima, kao i sa osam spavaćih soba koje je dizajnirao Pjer Jovanović.

Tu je i pansion sa dve spavaće sobe, kućica pored bazena i garaža za tri automobila sa radionicom, kao i teren protkan bujnim travnjacima, drvećem i cvetnom livadom.

Ford, rodom iz Teksasa koji je nedavno prodao svoju istoimenu modnu kuću kompaniji Estee Lauder Cos. u ugovoru vrednom oko 2,8 milijardi dolara, takođe održava imanje u Holmbi Hilsu za koje je 2016. platio skoro 40 miliona dolara, kao i kuće u Njujorku, Londonu i Santa Feu.

Luxury Experience