Tajni život dekadencije Vladimira Vladimiroviča

Potajno uživajući u životu punim plućima, Vladimir Vladimirovič je dodao još jednu palatu, prema navodima duplo veću od Bakingemske, svojoj multimilijarderskoj imperiji...

Ili, barem tako navode mediji, što iz Rusije, što iz drugih delova sveta. Veruje se da je Putin povećao svoju imperiju vrednu 1.78 milijardi dolara novom palatom, čija je procenjena cena 356.6 miliona dolara, što ponovo doprinosi brojnim tvrdnjama da je potajno baš on najbogatiji čovek sveta.  Prema nekim saznanjima, palata je izgrađena u visoko-obezbeđenom "milijarderskom selu" na obroncima Moskve, obavijena velom tajne.

Putinovo bogatstvo procenjuje se na 285 milijardi dolara što je duplo veće u odnosu na bogatstvo zvanično najbogatijeg čoveka sveta, Džefa Bezosa, i on po svemu sudeći živi kao kralj. Kritičari gospodina Putina tvrde da je on nagomilao ogromno lično bogatstvo i da je čak 60 puta bogatiji od Donalda Trampa, te da pored izuzetnog portfolija tajnih palata poseduje flotu jahti i vrhunskih automobila. Ipak, on tvrdi drugačije, govoreći da mirno uživa u svojoj skromnoj državnoj plati od oko 178.000 dolara.

Brojni njegovi kritičari neretko istupaju u javnost sa dokazima daleko veće bogatstvo nego što prijavljuje - Boris Nemtsov je sakupio pravi dosije pokušavajući da dolaže da Putin ima čak četiri jahte, ukotvljene na tajnim lokacijama širom Rusije. Takođe, on tvrdi da Putin poseduje 43 aviona, 7000 automobila i 15 helikoptera, zajedno sa Iljušin avionom sa zlatnim toaletom od 89.000 dolara. Prema Nemtsovu, Putinova kolekcija časovnika vredna je oko 891.500 dolara, uključujući jedan model koji košta 535.000 dolara, samostalno.

Najnovija Putinova vila meri 11.500 kvadrata, što je skoro duplo veće od Bakingemske palate. Uz to, ona dolazi sa višestrukim heliodromima i sopstvenim vinogradom, a kreirana je u klasičnom stilu i u vlasništvu je kompanije Property-V, gde prema nekim navodima V, označava Vladimir.

Za sada, Putinova kancelarija nije imala komentare vezane za njegovo bogatstvo, iako je to glavna tema u velikom delu sveta. Njegova nova palata nudi novi standard "života na selu", sa "besprekornim stilom elitnog predgrađa" koje je okarakterisano predivnim parkovima i širokim bulevarima, sa fontanama, skulpturama i površinama prekrivenim cvećem. Pre nego što je kompletirana, vila je već opisana kao najskuplja u Rusiji, dok se tada spekulisalo da je u vlasništvu jordanskog milijardera.

Pored ove vile i mnoge druge su povezivane sa Putinom proteklih nekoliko godina, dok se za neke tvrdi da su vredne skoro dve milijarde dolara. Pre četiri godine, svetski mediji su objavili vest da je Putin sebi kupio veličanstvenu vikendicu sa zlatnim pločicama u bazenu, na samo nekoliko kilometara od zapadne granice Rusije. Zvanično, ona pripada jednom od prijatelja Kremlja, mada lokalno stanovništvo tvrdi da je Putinova. Takođe, Putin poseduje i daču nadomak Sankt Peterburga i odmaralište u planinama koje zvanično pripada kompaniji Gazprom, uz nekoliko stanova u Moskvi.

Da li su sve ove tvrdnje istinite ili ne, verovatno nikada nećemo saznati, ali jedno je sigurno - Putin je jedna od najmoćnijih osoba sveta, koja je više od 20 godina na vlasti, gde planira da se zadrži još neko vreme.

« 6 7 8 Pogledajte galeriju 2 3 4 »