Stiv Vin ponovo nudi raskošnu vilu u Beverli Hilsu po 'sniženoj' ceni od 75 miliona dolara

Originalno ponuđena po ceni od 135 miliona dolara pre četiri godine, kuća od 2700 kvadratnih metara i jedan hektar brdskog terena i dalje traže bogatog kupca...

Stiv Vin jednostavno ne može da ima sreće ni na istoku ni na zapadu. Prošlog meseca, ovaj osamdesetogodišnji tajkun iz sveta kockanja, koji je pravno slep, povukao je svoj luksuzni penthaus u Njujorku sa tržišta, iako je znatno snizio početnu cenu sa 90 miliona dolara na 65 miliona dolara. Vin je pre više od deset godina platio neverovatnih 70 miliona dolara za dupleks Ritz-Carlton, ali i pored toga što je bio spreman da izgubi milione na ovom poslu, kupac se ipak nije pojavio.

Stvari ne idu ništa bolje u Kaliforniji, gde je Vin nedavno ponovo stavio svoju izuzetno raskošnu mega-vilu u Beverli Hilsu na tržište, tražeći 75 miliona dolara. Kupio je imanje od jednog hektara pre skoro 10 godina, leta 2015, plaćajući oko 48 miliona dolara za posed nakon višegodišnje, javno praćene potrage za domom u Los Anđelesu. Ovo raskošno imanje zatim je prošlo kroz višemilionski remont koji je uključivao potpuno novo uređenje eksterijera i enterijera.

Početkom 2020. godine, Vin je ponudio raskošnu nekretninu na tržištu, tražeći 135 miliona dolara. Četiri godine kasnije, kuća ostaje neprodata i početna cena je drastično pala za neverovatnih 60 miliona dolara - pad od 44% u odnosu na ono što je osamdesetdvogodišnjak prvobitno želeo.

Danas, ova kuća u međunarodnom stilu prostire se na oko 2700 kvadratnih metara stambenog prostora. Izgrađena od strane suosnivača brenda Guess, Morisa Marcijana, početkom 1990-ih godina, sa arhitekturom Vilijama Hablinskog, kuća nudi 10 spavaćih soba, 16 kupatila i lift za lakše kretanje kroz ogromnu strukturu. Postoji profesionalna projekciona sala sa sedištima u stilu stadiona, teretana, soba za vino, četiri porodične/gostinske spavaće sobe i raskošna master spavaća soba sa dva kupatila, garderoberima, prostorijama za presvlačenje i privatnim kancelarijskim prostorom.

Imanje ove veličine zahteva stalno osoblje, pa glavna kuća takođe nudi odvojeni smeštaj za radnike - jedan sa tri spavaće sobe i kuhinjom za pomoćno osoblje, drugi sa dodatne tri spavaće sobe i kuhinjom za privatni tim obezbeđenja.

Ostali sadržaji uključuju raskošnu dnevnu sobu sa pogledom na svetla grada, formalnu trpezariju sa kaminom i "prijemnu" sobu sa crvenim zidovima i praktičnim mokrim barom. Spoljni deo obuhvata formalne bašte, uređene žive ograde i pažljivo odabrani asortiman zrelih stabala. Tu je i osvetljeni teniski teren sa kućicom za sedenje sa klima uređajem i kuhinjom. Pored toga, pravougaoni bazen je smešten u privatnom delu imanja, neposredno pored praktične kućice sa još jednom kuhinjom i svlačionicama. Pejzažnu arhitekturu Vinovog parka dizajnirao je Robert Truskovski; dekoracija enterijera je delo Rodžera Tomasa iz Wynn Resorts.

Čak i ako bi Vin iznenada imao sreće i prodao i svoje imanje u Beverli Hilsu i penthaus u Njujorku sutra, on i dalje poseduje najmanje još dve raskošne kuće - u slikovitom zimskom odmaralištu San Vali u Ajdahu, Vin ima mega kompleks od 2500 kvadratnih metara. A 2019. godine, ovaj milijarder platio je oko 43 miliona dolara za imanje na obali mora u trajno popularnom Palm Biču na Floridi.

Vinova najskuplja kuća, međutim, je njegova plutajuća "vila" Akvarijus - 302 metra duga, 215 miliona dolara vredna superjahta sa heliodromom, salonom za lepotu i posadom od 30 osoba.

Luxury Experience