Stan Karla Lagerfelda u Parizu prodat za 10 miliona evra

Ekskluzivan i futuristički stan se nalazi na luksuznoj lokaciji, a prodat je za duplo veći iznos od traženog.

Desetak godina pre svoje smrti 2019. godine, veliki modni dizajner brendova Chanel, Fendi i njegovog istoimenog brenda živeo je u zgradi iz 1694. godine, koja se nalazi na levoj obali Pariza. Na trećem spratu, stan pruža neprekidan pogled na Senu i zgrade na desnoj obali, uključujući muzej Luvr i park Tiljerije. Moramo priznati da je stan Lagerfelda retka i privilegovana lokacija u srcu francuske prestonice.

Što se tiče stila, ova rezidencija koju je Karl Lagerfeld u potpunosti renovirao, predstavlja odu futurističkom dizajnu. Sa svojim blažim, organskim linijama, stan ima bele plafone, sivi beton i podove od smole i poluprozirnih materijala. Kada uđete u stan od 260 kvadratnih metara iz druge ere, naći ćete veliku dnevnu sobu od 120 kvadratnih metara sa tri velika prozora sa uzvišenim panoramskim pogledom. Ovaj dugački prostor okružen je metalnim policama za knjige i peskarenim staklenim vratima u nijansama plave i zelene. Kuhinju odlikuje potpuno sivi nameštaj od nerđajućeg čelika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @keylead_media

Na kraju dugog hodnika nalazi se spavaća soba sa garderobom od 50 kvadratnih metara koja ima pogled na dvorište, a osvetljena je i belim lampama.

Dok je ovaj avangardni stan u oštroj suprotnosti sa baroknom estetikom drugih domova Karla Lagerfelda, gde su antička umetnička dela i nameštaj direktno iz poslednjih nekoliko vekova pomešani zajedno, on odražava svu dizajnersku estetsku pluralnost. Sa svojom bogatom istorijom i traženom lokacijom u Parizu, ovaj stan je ponuđen na aukciji po početnoj ceni od 5,3 miliona evra, a dostigao je cenu od neverovatnih 10 miliona evra.

Luxury Experience