Šta sve poseduju Bil i Melinda Gejts

Nakon dvadeset sedam godina braka, izgradnje svetske imperije i finansiranja istoimene fondacije sa zadužbinom vrednom skoro 50 milijardi dolara, Bil i Melinda Gejts odlučili su da stave tačku na svoje odnose…

To su sa javnošću podelili na najmoderniji mogući način – putem Twittera. Njihov razvod je po svemu sudeći na prijateljskoj osnovi, a par kaže da će nastaviti zajedno da igraju svoje uloge u Bill & Melinda Gates fondaciji. Ipak, moraće da podele neverovatnu količinu između sebe, a brojni ljudi širom sveta se pitaju – šta će kome pripasti u ruke?

Neretko smo u prilici da čujemo da osnivač Microsofta pažljivo troši svoj novac, međutim, ta pažljivost zavisi od ugla posmatranja i količine sredstava na bankovnom računu. Za Gejtsa, koji je trenutno rangiran kao četvrta najbogatija osoba na svetu sa procenjenom vrednošću od 130 milijardi dolara, pažljivo trošenje novca uključuje održavanje flote Porschea i drugih skupocenih automobila visokih performansi, putovanja privatnim avionom – Bombardier BD-700 Global Express koji košta više od 40 miliona dolara, i upravljanje portfoliom nekretnina koji košta oko četvrt milijarde dolara.

Zapravo, nije baš najjasnije koliko nekretnina Gejtsovi poseduju, a neka od njihovih imanja sastoje se od brojnih parcela i nekoliko kuća. Ipak, možemo reći da je on vlasnik najmanje osam vila i imanja širom Sjedinjenih Američkih Država, koji, prema javno dostupnim podacima, imaju kombinovanu stopu poreza od oko 4 miliona dolara na godišnjem nivou. Ta suma će možda “običnim” milionerima doneti neprospavane noći, ali za Gejtsa, porezi predstavljaju nešto u svojstvu kusura, što sa lakoćom zaradi za jedan dan.

Na osnovu količine bogatstva koje je dodao svom portfoliu tokom protekle godine, Gejts zarađuje 4.630 dolara po sekundi! To znači da bi mu, kada bi trošio milion dolara dnevno, trebalo 400 godina da potroši čitavo svoje bogatstvo. Kako navodi Business Insider, Gejts je 66 % imućniji od čitave britanske monarhije, ima više novca od najbogatije osobe Azije i Kine kombinovano, a mogao bi svakoj osobi na svetu da da po 15 dolara i da mu ostane 28 milijardi na računu.

Ovog puta, odlučili smo da otkrijemo imanja koja Bil i Melinda poseduju, pitajući se – koje će pripasti njemu, a koje njoj.