Saudijska princeza ponovo pokušava da proda vilu Mulholland Estates

Poslednje tri godine, Maha Al Saud — istaknuti član saudijske kraljevske porodice  pokušava da proda svoj renoviran dom u Los Anđelesu bez ijedne ponude.

Smešteno u zaštićenoj enklavi, visoko u planinama iznad Beverli Hilsa, savremeno imanje iz 1990-ih je nekada bilo na tržištu za 9,5 miliona dolara i trenutno ga koristi zakupac koji plaća 31.000 dolara mesečno. Nakon neuspešne prodaje, sada se vila ponovo našla na tržištu po ceni od 8 miliona dolara.

Tokom svog mandata, princeza je prilagodila prostorije prema svom ukusu u saradnji sa svojim omiljenim dizajnerom, Robin Džensen.

Smeštena na više od pola hektara u istoj enklavi u kojoj su obližnje komšije slavne ličnosti Kristina Agilera, Kendal Džener i Paris Hilton – dvospratna vila inspirisana japanskim stilom ima pet spavaćih soba i šest kupatila koja se protežu na nešto više od 740 kvadratnih metara stambenog prostora sa potpuno belim enterijerom naglašenim rustičnim detaljima od drveta.

Posetioce dočekuje zatvoreno dvorište, a zatim se ulazna vrata otvaraju i vode u predvorje koje je ispunjeno svetlom. Veliki hol vodi do formalne dnevne sobe, a tu su i ležernije porodične i medijske sobe, sve sa staklenim vratima koja se otvaraju ka trpezarijskim i dnevnim prostorima na otvorenom.

Svečana trpezarija se povezuje sa gurmanskom kuhinjom, koja je opremljena ostrvom za jelo, vrhunskim uređajima od nerđajućeg čelika i ostavom za batlera.

Na spratu, prostrana glavna soba ima prostor za sedenje pored kamina, dve velike terase i garderobe, kao i luksuzno kupatilo sa samostojećom kadom i tušem. Na ovom spratu se takođe mogu naći tri dodatne spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom sa garderoberima.

Kada je reč o eksterijerima, možemo primetiti da su nalik na luksuzna odmarališta sa predivnim travnjacima koje okružuje bazen i prostor za sunčanje, otvorenom kuhinjom opremljenom roštiljem i sportskim terenom.