Ružičasta vila iz filma „Cocoon“ na prodaju - Vanzemaljci nisu uključeni

Još jedno poznato ružičasto imanje je upravo izašlo na tržište i traži vlasnika.

Reč je o vili na Floridi koja je bila prirodno okruženje za naučnofantastični film „Cocoon“ Rona Hauarda iz 1985.

Zvanično poznata kao Casa de Muchas Flores, rezidencija u mediteranskom stilu prvobitno je izgrađena 1926. od strane arhitekte Henrija H. Dipona. Pored slave koju joj je donelo pojavljivanje u holivudskoj produkciji, ona se nalazi i na američkom nacionalnom registru istorijskih lokaliteta.

Izgrađena na posedu koji je veći od dva i po hektara, građevina boje lososa prostire se na oko 1.000 kvadratnih metara i ima šest spavaćih soba i sedam kupatila.

Uprkos renoviranju, glavna građevina je zadržala veliki deo svog originalnog šarma. Enterijerom dominiraju mermerni podovi, veliki lukovi, složeni gipsani elementi i ručno izrađeni detalji od kovanog gvožđa.

Odmah nakon ulaza, velika sala, ukrašena impresivnim mermernim stubovima, plafonima od čempresa i vitražima, nastavlja mediteransku temu eksterijera. Ovaj raskošni prostor vodi do zadnjeg dvorišta odakle se pruža panoramski pogled na more. U kući se nalazi i kuhinja po meri koja je san svakog kuvara, opremljena sa puno prostora za pripremu i obiljem ormara koji su remek dela stolarije.

Svečana trpezarija je jednako impresivna kao i kamin. Glavni apartman sa svojim kupatilima i duplim garderoberima zauzima celo privatno krilo. Ovde se nalazi i odvojeni prostor u kom se nalazi bazen površine 260 kvadratnih metara i on bi trebalo da bude odmah prepoznatljiv ljubiteljima filma „Cocoon“.

Luxury Experience