Roman Abramovič kupio još jedan posed za svoju mega vilu

Malo nakon izjave gradonačelnika de Blazija da ruski oligarsi “kradu bogatstvo SAD uz pomoć njihove vlade i potom koriste tako stečeni novac za kupovinu nekretnina u Njujorku, jedan od najpoznatijih milijardera sveta, Roman Abramovič, kupio je svoju četvrtu nekretninu u bloku Aper Ist Sajda, kako bi kreirao neverovatnu mega vilu.

Kako stoji u navodima Posta, Abramovič je kupio ovaj posed u tajnosti, a ceo skup nekretnina koštao ga je devedeset šest miliona dolara. Iako bi on mogao da napravi najveću vilu koju je ovaj grad ikada video, arhitekta Stiven Veng tvrdi da se u projektu radi o kombinaciji sa tri kuće.

Abramovič već duže vreme sarađuje sa ovim arhitektom, kao i dizajnerskim studiom Herzog & de Meuron. Njegov prvi predlog za izgradnju predate je komisiji u aprilu prošle godine kada je odbijen. U planu je bila izgradnja vile površine 1.825 m2, sa velikim dvorištem napred i iza nje i bazenom u podrumu. Dva meseca kasnije, komisija je odobrila malo modifikovani projekat.

Prvobitni plan podrazumevao je nekretnine sa brojevima 11, 13 i 15, ali je sada broj petnaest zamenjena brojem 9. Iako kuća pod brojem devet još uvek nije dospela u zvanični listing, izvor blizak arhitekti izjavio je da će ovaj novi red kuća izgledati daleko bolje, sa skladnijim fasadama i izraženom simetrijom. Sa ovim projektom, arhitekta i Roman Abramovič će izaći pred komisiju za nekoliko dana.

Ostaje da vidimo da li će dobiti dozvolu za početak radova, a potom i da se divimo onome što će stvoriti.