Robert Redford prodaje svoj slavni ranč

Robert Redford prodaje svoj konjički ranč, blizu Sandensa, planinskog odmarališta koje je on osnovao u državi Juti tokom šezdesetih…

Ovaj posed, koji se može kupiti po ceni od 4.9 miliona dolara, dobio je ime Horse Whisper Ranch, po filmu The Horse Whisperer koji je nominovan za Oskara, a koji je Redford režirao i u kom je igrao glavnu ulogu, nedugo nakon što je kupio ranč 1996.godine.

Redford, koji ima 84 godine, zadržaće svoj glavni dom u Sandensu – prema navodima, on je trenutno u procesu konsolidacije i pomeranja svojih konja, kojih ima desetak. Nakon što je kupio ranč pre oko dvadeset pet godina, Redford je dodao još prostorija za konje i stoku, a radio je na konzervaciji zemlje. Danas, rustično odmaralište smešteno na obali Provo reke, sastoji se od dvosobne kuće stare sto godina, nekoliko prostranih radionica i pomoćnih građevina, uz prostor za jahanje konja, ambar i pašnjake. Glavna atrakcija, osim slavnog vlasnika, jeste lokacija ovog ranča – nalazi se u ruralnoj dolini sa pogledom na Vasač planine.

“Tokom proteklih 25 godina, moja porodica i ja smo obožavali ovaj ranč i čuvali smo ga kao bazu našeg konjičkog programa. Gledajući u budućnost, želimo da proširimo sve što možemo na našem ranču u Provo kanjonu”, izjavio je Redford.

Inače, Redford je ovu zemlju kupio 1961.godine, postepeno je proširujući sve dok mu uloge u Buč Kasidi i Sandens Kid filmovima nisu omogućile da kupi čitav Provo kanjon, koji je potom pretvorio u Sundance Mountain Resort, nazvan po njegovoj slavnoj ulozi. Pored toga, ovde je lansirao istoimeni filmski festival 1981.godine.

U decembru, slavni glumac je prodao Sundance Resort Broadreach Capital Partners grupi, koji su vlasnici Rosewood hotelskog lanca i Cedar Capital Partners, koji su vlasnici hotela Savoy u Londonu. Striktna posvećenost konzervaciji pratila je prodaju, a novi vlasnik Horse Whisper ranča takođe će se suočiti sa određenim restrikcijama. Redford i njegova porodica ne žele da njihova zemlja postane betonska džungla u srcu prirode.

Ranč nudi dodatni prostor za konjičke elemente, uključujući i arene, dok svojim izgledom podseća na Stari Zapad.