Ranč Tom Kruza u Koloradu prodat je za 39,5 miliona dolara

LIV Sotheby's International Realty najavljuje zatvaranje ugovora o nekretninama holivudske zvezde - ranč Tom Kruza u Telurajdu prodat je za 39,5 miliona dolara.

Tom Kruz postao je široko poznat još 1983. godine nakon objavljivanja filma "Rizičan posao". Skoro 40 godina kasnije, on je i dalje jedan od najuspešnijih i najbogatijih glumaca na svetu. Tom je 1994. završio svoj ranč u Telurajdu, a 2005. u vlastitoj dnevnoj sobi dao je senzacionalan intervju Opri Vinfri, nakon čega je ona kupila kuću u blizini.

Glumac je ovde živeo sa glumicom Kejti Holms i provodio vreme sa ćerkom, vozeći improvizovanom stazom za motokros ili igrajući golf.

Glavna kuća, od kedra i kamena, stapa se sa okolnim pejzažom. U enterijeru svu pažnju privlači pogled na planine, koji se pruža kroz glomazne prozore. Drvene grede na plafonu u kombinaciji sa kaminom stvaraju prijatnu atmosferu alpske planinske kolibe. Osim četiri spavaće sobe, kuća ima trpezariju, dnevni boravak, teretanu, sobu za opuštanje i biblioteku. Pansion sa tri spavaće sobe nalazi se na udaljenosti i skriven je iza drveća.

Na površini od 129 hektara nalaze se košarkaški i hokejaški tereni, teniski teren, privatni sistem staza za penjanje po planinama, kao i pešačke staze, staze za jahanje i motokros.