Potkrovlje u kom je Hit Ledžer pronađen mrtav upravo je prodato za 14,25 miliona dolara

Poslednji dom glumca Hita Ledžera, Džokera iz filma "Mračni vitez", prodat je za 14,25 miliona dolara.

Impresivno potkrovlje u Sohou u Njujorku i dalje ima poseban značaj za fanove Hita Ledžera. Neverovatno potkrovlje sa tragičnom prošlošću upravo je promenilo vlasnika za 14,25 miliona dolara.

Poslednji dom glumca koji je ostavio publiku bez teksta svojim portretom Džokera u "Mračnom vitezu" prodat je prošlog meseca van tržišta neimenovanoj kompaniji. Reč je o velikom potkrovlju u ulici Brum ukupne površine više od 400 kvadratnih metara, gde je Ledžer pronađen mrtav od predoziranja lekovima 2008. godine.

Zgrada iz 1873. godine u kojoj se nalazi stan renovirana je ubrzo nakon glumčeve smrti i pretvorena u kondominijum sa dva dodatna sprata. Svetao stan Hita Ledžera na četvrtom spratu ima tri spavaće sobe, tri kupatila i moderne arhitektonske dodatke, kao što su stubovi od livenog gvožđa koji odgovaraju onima na spoljašnjosti zgrade.

Prema izveštaju Njujork posta, koji je pregledao fotografije pre i posle renoviranja, unutrašnji raspored je sličan onom u stanu kada je pokojni glumac tamo živeo.

Potkrovlje čak nije ni najskuplji stan u zgradi: 2021. penthaus od 740 kvadratnih metara prodat je za 49 miliona dolara. Rezidencija na poslednjem spratu imala je šest terasa, hidromasažnu kadu, privatni lift, teretanu, mermerna kupatila i više od 20 ormara po meri.

Ledžer se preselio u ovo potkrovlje nakon što se razišao sa dugogodišnjom devojkom Mišel Vilijams, napustivši dom u Bruklinu koji je delio sa glumicom i njihovom ćerkom Matildom. Prema Njujork tajmsu, glumac je iznajmio prostor u ulici Brum za 25.000 dolara mesečno do svoje smrti četiri meseca kasnije.

Smrt 28-godišnjeg glumca ostavila je u žalosti fanove, prijatelje i porodicu, a stambena zgrada u kojoj je zvezda živela nakratko je postala mesto hodočašća hiljada ljudi. Iako se mnogo toga promenilo u strukturi zgrade, broj 421 Broome Street i dalje ima, za obožavaoce Hita Ledžera, poseban značaj.

Luxury Experience