Popust od 27 miliona: Tom Ford spustio cenu svog ranča

Posed od 48 miliona dolara ima vrhunski dizajniranu glavnu kuću i kompletni filmski grad inspirisan Divljim zapadom…

Čak ni slavni modni dizajner, parfimer i filmadžija Tom Ford, ne može biti siguran da će njegov dom pronaći svog novog vlasnika. Baš iz tog razloga, pedeset osmogodišnja modna ikona odlučila je da spusti cenu svog fenomenalnog zdanja u Novom Meksiku sa 75 miliona dolara na 48 miliona. Popust je definitivno ozbiljan, to morate priznati. Ford je svog Cerro Pelon ranč stavio na prodaju pre tri godine, a iznenađujuća je činjenica da nije imao nijednog ozbiljnog kupca, uprkos fantastičnom okruženju u kom se ranč nalazi. Pored toga, Ford je ranč kupio 2001.godine, kada je angažovao renomiranog japanskog arhitektu, Tadao Anda, kako bi dizajnirao spektakularno moderno betonsko imanje, sa pogledom na vrhunski bazen.

Na ovom ranču se nalazi i Silverado, odnosno filmski grad u stilu Divljeg Zapada. Originalno izgrađen 1984.godine, kao scenografija za Siverado film Lorensa Kasdana, filmski grad se potom koristio za snimanje brojnih klasičnih vestern filmova.

Originalno poznat kao Cook Ranch, čitav posed površine oko 22.000 hektara, prethodno je bio u vlasništvu Bila Kuka i njegove supruge Marijane. 2001.godine, oni su ga prodali Fordu, koji mu je zvanično promenio ime u Cerro Pelon Ranch.

Dugački dom sa ravnim krovom, donekle nalik bunker, poseduje prozore od poda do plafona, i deluje kao da lebdi iznad reflektujućeg bazena. Otvoreni plan prostora sadrži dnevni boravak koji se elegantno preliva u odeljak za spavanje.

Za sada, niti informacije, niti fotografije enterijera nisu puštene u javnost, tako da na tu temu, zapravo nemamo šta da kažemo. Pored vile se nalazi ambar sa stajama za konje, arene za jahtanje i mnogo toga drugog.

Na imanju se takođe nalaze i dve privatne samostalne kuće za goste, koje je dizajnirao i izgradio internacionalno poznati arhitekta Marmot Radžiner, koji je takođe nadgledao konstrukciju glavne kuće. Ovde takođe možemo videti teniski teren, odaje za osoblje, poslovni prostor, skrivena skladišta, kao i privatnu pistu i hangar.

Smanjenje cene koje ovako drastično govori nam da Ford želi što pre da pronađe novog vlasnika za svoj ranč i nastavi dalje. Ipak, prema navodima, Fordu će po svemu sudeći njegov ranč nedostajati kada ga se konačno reši. On je pre izvesnog vremena izjavio: “Srećniji sam na svom ranču u sred Nedođije, gledajući bube kako se kreću kroz travu, slušajući tišinu, jašući konje i uživajući u samoći”.