Pogledajte zapanjujuću vilu Džordža i Amal Kluni na jezeru Komo

Džordž Kluni je Oskarom nagrađen glumac, reditelj, scenarista i producent i nesumnjivo jedan od najzgodnijih muškaraca na svetu.

Nismo mogli a da ne primetimo da je srcelomac takođe okružen zadivljujućom lepotom. Njegova supruga,  advokatica/aktivistkinja, Amal Kluni je ikona sama po sebi, a oni takođe imaju najlepšu kuću na mestu koje oduzima dah - jezeru Komo.

Italijansko imanje, Vila Oleandra, jedna je od četiri kuće u vlasništvu holivudskog glumca koja se nalazi na obali jezera Komo. Vilu je Kluni kupio 2001. godine za 7 miliona dolara.

Prelepa vila Oleandra iz 18. veka vredi više od 100 miliona dolara

Ovo prebivalište iz 18. veka u početku je pripadalo porodici Hajnc. Ništa manje od palate, imanje poseduje kuću sa 25 soba i prostranom garažom u kojoj Džordž čuva svoje brojne vintage motocikle, predivno uređene bašte, teniske terene, bazene na otvorenom, teretanu i pozorište.

Luksuzni objekat na tri sprata može se pohvaliti velikom kuhinjom za pripremu pizze (kada ste u Italiji, kuvate kao Italijani) i prelepim balkonima i terasama sa kojih se pružaju spektakularni pogledi na zalaske sunca. Zadivljujuća vila Oleandra danas vredi više od 100 miliona dolara.

Vila Oleandra je igrala glavnu ulogu u ljubavnoj priči Amal-Džordž

Par se upoznao u leto 2013. nakon što je Amal posetila rezidenciju Džordža na jezeru Komo sa zajedničkim prijateljem. U to vreme, agent holivudskog glumca rekao je 53-godišnjem neženji da u njegov dom dolazi žena koju će te noći upoznati i koju će oženiti, kako je Džordž otkrio Dejvidu Letermanu godinama kasnije. Ostalo je, kako kažu, istorija.

Privatnost je bila najvažnija za privlačenje pažnje Džordža Klunija

Godinu dana kasnije, 2014, par se venčao u prvoj godini upoznavanja, što je naglo pojačalo ludilo za Klunijevim harizmatičnim domom. Džordž je kupio susednu vilu pod nazivom Villa Margherita da bi obezbedio svoju privatnost i privatnost svih koji borave u vili. Do 2015. zvaničnici su morali da pomognu Kluniju da živi u potpunom miru. Gradonačelnik je izdao naredbe kako bi zaustavio fanove i paparace i svako ko bi prišao vili na udaljenosti od 100 metara morao je da plati kaznu od 600 dolara.

Rezidencija na jezeru Komo bila je domaćin brojnim poznatim gostima

U porodici Džordža Klunija bila je tradicija da svako leto provede u vili na jezeru Komo čak i pre nego što je oženio Amal. Ali nisu samo elegantni par i njihovi blizanci ti koji uživaju u prelepom domu. Ovaj 61-godišnjak voli da zabavlja mnoštvo prijatelja. Vila Oleandra oduševila je bivšeg predsednika Baraka Obamu, princa Harija, Megan Markl, Dženifer Aniston i Meta Dejmona. Nepotrebno je reći da bi čovek poznat kao Džordž Kluni imao poznate prijatelje i istaknute ličnosti koje posećuju njegovo ne tako skromno prebivalište. Ogroman dom ugostio je Džuliju Roberts i kompletnu glumačku ekipu filma Ocean’s Twelve iz 2004. umesto hotela u gradu. Čak su i mladenci Ben Aflek i Dženifer Lopez primećeni kako upijaju sunce i uživaju u neverovatnom prizoru na jezeru Komo iz Klunijeve kuće. To je samo dokazalo neuporedivu lepotu lokacije, jer je Benifer od svih sjajnih mesta na svetu odabrao da provede kvalitetno vreme u Vili Oleandra.

Ova prelepa vila očarala je i provalnike

U predivnoj vili tokom godinama organizovane su mnoge zabave, a kako svojom lepotom privlači veliki broj poznatih ličnosti, vila je privukla i provalnike. Jedan provalnik se popeo na zidove vile kada su vlasnici kuće bili odsutni i uživao u zabavi tako što je otišao u vinski podrum pre nego što je prešao u glavnu kuću. Spremačica je ugledala nepoznatog čoveka sa flašom pića i upozorila policiju. 29-godišnji rumunski prestupnik je uhapšen, ali je ipak potresao Klunija.

Džordž Kluni je bio neverovatno blizu da proda svoju kuću iz snova

Čovek bi pomislio da su pokušaj krađe i provala u vilu nagovorili Klunija da proda svoju istorijsku kuću. Međutim, Kluni je već razmišljao o prodaji vile 2010. godine, kada je pažnja javnosti i paparaca porasla previše. „On je kao gradonačelnik jezera. Džordž voli ovo područje i ljude koji tamo žive, ali je svestan pažnje koju dobija kada je u gradu. Dobio je ogromnu ponudu za vilu i kupio bi drugu, manje pristupačnu imovinu u drugoj oblasti Italije“, rekao je izvor. Naravno, nije ostvario plan i sada uživa na veličanstvenom imanju sa suprugom Amal i blizancima Elom i Aleksandrom.

Luxury Experience