Penthaus Merilin Monro u Los Anđelesu može biti vaš za 2,49 miliona dolara

Penthaus u Los Anđelesu, u kojem je glumica živela 1954. godine, ima 200 kvadratnih metara stambenog prostora sa pogledom na grad.

Stan u zapadnom Holivudu u Los Anđelesu u kojem je Merilin Monro živela pre nego što je kupila sopstvenu kuću u Brentvudu u Kaliforniji vratio se na tržište za 2,49 miliona dolara.

Stan, koji se nalazi na poslednjem spratu Granville tornja, zgrade u francuskom normandijskom stilu iz 1930-ih, ranije poznate kao Voltaire, ima 200 kvadratnih metara stambenog prostora sa dve spavaće sobe i dva kupatila na dva nivoa.

Stan ima zasvođene plafone, prozore od poda do plafona sa pogledom na grad i planine, kružno stepenište koje povezuje dva nivoa, drvene podove, svečanu trpezariju, kuhinju sa venecijanskim gipsom i čeličnim ormarićima. Možemo reći da enterijer oslikava stari holivudski šarm i glamur.

Monro (1926-1962) je živela u stanu 1954. manje od godinu dana nakon što je napustila svog drugog muža, bejzbol igrača Džoa Dimađija. Ovaj stan je bio njen sedmi i poslednji u kom je živela u Los Anđelesu.

Sadašnji vlasnik je kupio stan od Porše de Rosi, bivše manekenke, glumice i supruge komičarke i voditeljke Elen Didženeres, 2003. godine. Podaci o imovini pokazuju da je poslednji put prodat za manje od milion dolara.