Osnivač Tindera se ponovio novom vilom na Bel Eru

Najlepša kuća na Bel Eru je u novim rukama, i to je zaista kraj jedne ere.

Stavljen na prodaju u martu za skoro 50 miliona dolara, dugogodišnji dom pokojne holivudske glumice Ivet Mimije prodat je za 35 miliona dolara. Zapisi potvrđuju da je kupac Šon Rad, rodom iz Los Anđelesa, osnivač aplikacije za upoznavanje Tinder.

Smeštena na ostrvu u Bel-Eru, vila sadrži dve odvojene kuće na dve parcele sa dve različite adrese. Veću kuću sagradio je 1928. arhitekta Mark Danijels i s pravom je nazvana „Il Sogno“ što na italijanskom znači „san“. Stilizovana u predivnom toskanskom stilu vila raspolaže sa 1060 kvadratnih metara enterijera. Predivnu rezidenciju je 1979. godine renovirao čuveni dizajner enterijera Kalef Alaton i od tada se može pohvaliti ručno oslikanim plafonima, krovnim prozorima, kaminima od kamena, kristalnim lusterima, bibliotekom, vinskim podrumom od cigle i primarnim apartmanom u bajkovitom stilu ispod kupole.

S druge strane, manja kuća koja se nalazi odmah pored prostire se na oko 500 kvadratnih metara, a tu je i vikendica za goste. Eksterijer vile je podjednako impresivan. Dizajniran od strane proslavljenog pejzažnog arhitekte Dejvida Džonsa, teren nalik na bajke obuhvata travnjake, brojne staze i desetine zrelih primeraka drveća, formalne bašte i bazen.

Sve u svemu, bujno imanje prostire se na više od 1,5 hektara i prema izveštajima očekuje ga opsežno renoviranje od strane novog vlasnika.

Luxury Experience