Nekadašnji dom Frenka Sinatre prodaje se po ceni od 21,5 miliona dolara

Staklena konstrukcija ispunjena umetnošću je modernistički lavirint u Gradu anđela, koji je dizajnirao proslavljeni arhitekta Vilijam Pereira.

Nekadašnja holivudska kuća Frenka Sinatre okupana suncem, prodaje se za 21,5 miliona dolara. Pored veza sa Frenkom Sinatrom, svetilište nalik galeriji sinonim je za Vilijama Pereira, cenjenu ličnost u svetu arhitektonskog dizajna dvadesetog veka.

Kuća na imanju Byrdview Estate u Los Anđelesu jedna je od četiri koje je dizajnirao Pereira čija je firma Pereira & Luckman Architects najpoznatija po projektovanju međunarodnog aerodroma u Los Anđelesu. Dom na sličan način prikazuje njegovo legendarno majstorstvo kroz smelu upotrebu stakla i pažnju prema detaljima. Pevač i glumac Frenk Sinatra - koji je najpoznatiji po ulogama u filmovima Guys and Dolls, Ocean's 11, i From Here to Eternity - iznajmljivao je imanje od Dore Hutchinson tokom pedesetih godina na jednu deceniju. Nakon Frenkovog vremena provedenog na imanju, dom „je glumio“ u nekoliko produkcija, uključujući Mad Men, Californication i Dreamgirls.

Stambeni prostor otvorenog tipa odiše umetničkom estetikom - od upečatljive kolekcije skulptura do neustrašivih slika koje prekidaju minimalističku šemu. Pored sedam spavaćih soba, sedam kupatila i kuhinjskog prostora ispunjenog svetlom, dom nudi niz luksuznih objekata.

Značajni enterijer uključuje studio za snimanje, teretanu i sobu za masažu, dok se spolja može pohvaliti vinogradom, bazenom, heliodromom i dnevnim boravkom sa pergolom površine 200 kvadratnih metara.

Osim toga, baš kao i ostatak kuće, vrt prikazuje uzvišeni planinski lanac koji okružuje dolinu San Fernando.