Nekadašnje skrovište Stiva Mekvina na plaži u Malibuu sada može biti vaše

Imanje na obali mora se nalazi na sopstvenoj litici i ima privatno stepenište sa direktnim pristupom obali.

Kada se pokojni glumac Stiv Mekvin preselio u Malibu tokom 70-ih, uprkos tome što je bio jedna od najuspešnijih (i najplaćenijih) filmskih zvezda svoje generacije, želeo je privatnost i izolaciju iznad svega. Odabrao je kuću na obali okeana, visoko na litici, gde su on i njegova supruga mogli da izbegnu reflektore i opušteno šetaju obalom. Sada, nekadašnje skrovište para na plaži može biti vaše.

Imanje, koje se nalazi u ultra-ekskluzivnoj zatvorenoj zajednici Victoria Point, nedavno je izašlo na tržište po ceni od 17 miliona dolara.

Rezidencija SoCal je opsežno renovirana otkako je tamo živeo Mekvin. Podsetimo da je slavni glumac preminuo 1980. u 50. godini dok je bio na lečenju od raka. Njegov sin, Čed, odlučio je da proda njegov dom u julu 2020, a čuvena kuća na plaži je ponovo promenila vlasnika nekoliko meseci kasnije kada je prodata tekstopiscu Amaru Maliku.

Sa površinom od 430 kvadratnih metara ima četiri spavaće sobe i pet kupatila, kao i nekoliko iznenađujućih detalja kao što su nalepnice Stiva Mekvina u garaži koje su zaštićene tokom renoviranja.

Iako je nekadašnja rezidencija Stiva Mekvina ponovo osmišljena da odražava moderniju i doduše minimalističku estetiku, ona i dalje ima sve odlike kalifornijskog života sa staklenim zidovima koji se mogu uvlačiti, toplim drvenim oblogama i otvorenim životnim prostorom. Svetao i prozračan glavni životni prostor kuće proširuje se direktno na okolinu, koristeći prednosti svog okruženja na obali mora. Isti materijali koji su korišćeni u dnevnoj sobi korišćeni su na terasi. Kada otvorite klizna vrata, osećate se kao da ste na plaži. Uz to, ako biste želeli da osetite mekani pesak, postoji privatno stepenište koje vodi direktno do obale.

Veći deo glavnog nivoa zauzima velika dnevna soba koja je idealna za zabavu. Preplavljena prirodnim svetlom, otvara se ka kuhinji i trpezariji, koje dele istu savremenu atmosferu kao i ostatak enterijera. Takođe, na svakom spratu se mogu naći ne jedan već dva primarna apartmana koji se mogu pohvaliti kaminom i sopstvenim kupatilom nalik spa centru. Spavaća soba u prizemlju uključuje kadu obloženu drvetom i sopstvenu terasu koja gleda ka okeanu.

Dok je Mekvin možda mogao da iskoristi svoje imanje na vrhu Malibua da se sakrije od holivudskih reflektora, prethodno uspavani grad za surfovanje se značajno promenio od njegovog useljenja. Ono što je najvažnije, postao je magnet za bogate i slavne koji traže predivne kuće na samoj obali.

U galeriji pogledajte kako izgleda dom u Malibuu koji može biti vaš za 17 miliona dolara.

Luxury Experience