Nekadašnja vikendica Čarlsa Dikensa sada može biti vaša za 25,2 miliona evra

Dizajnirana od strane legendarnog britanskog arhitekte Džona Neša, poznatog po svom radu na Bakingemskoj palati, ova rezidencija u londonskom Regent's Parku nekada je bila letnji dom porodice Dikens.

Na listi kultnih nekretnina, ova londonska rezidencija svakako zauzima jednu od prvih pozicija. Vila je navedena kao zgrada sa A liste, što znači da je od najvećeg nacionalnog, istorijskog i arhitektonskog značaja za Britaniju.

Prvo, vilu je dizajnirao legendarni britanski arhitekta Džon Neš, poznat po svom radu na Bakingemskoj palati. Još interesantnije su, međutim, veze imanja sa književnošću jer je nekada bila letnjikovac poznatog engleskog pisca Čarlsa Dikensa. Bela vila datira iz 1820-ih i nalazi se u neposrednoj blizini nagrađivanog Regent's parka sa pogledom na veliko jezero. Pored impozantne vekovima stare fasade, pažljivo je restaurirana unutrašnjost od 567 kvadratnih metara. Enterijer koji se prostire na pet spratova obuhvata velike dnevne sobe, pet spavaćih soba, šest kupatila, teretanu, saunu i prostor za zabavu. Tu je i bujno dvorište okrenuto prema jugozapadu i prostor za sedenje na otvorenom.

Naravno, uprkos renoviranju, veliki deo originalnih arhitektonskih elemenata, kao što su veliki prozori, složeni gipsani radovi, široki lukovi i impresivni kamini, zadržani su i sačuvani u potpunosti.

Jedan od istaknutih prostora je dvorana, odnosno prijemna soba koja zauzima veći deo prvog nivoa i izlazi na sopstveni uređeni balkon. Na suprotnom kraju je malo kupatilo i tiha kancelarija. Sve spavaće sobe se nalaze na drugom i trećem spratu, svaka sa prostranim plakarima i predivnim pogledom na zeleno okruženje.

Prava prednost nekadašnje Dikensove vile je što park preko puta ima širok spektar aktivnosti za uživanje tokom letnjih meseci, što opravdava njegov izbor kao porodičnog letnjikovca. U blizini se nalazi nagrađivano pozorište na otvorenom, londonski zoološki vrt i čuveni vrtovi kraljice Marije, ispunjeni najvećim izborom ruža u gradu.

Cena po kojoj se prodaje nekadašnja vila Čarlsa Dikensa je 22,5 miliona evra. Za više informacija o istorijskom imanju posetite sajt agencije za nekretnine Knight Frank, koja je zadužena za prodaju.

Luxury Experience