Na prodaju zamak koji je pripadao osnivaču benda Red Hot Chili Peppers

Od futurističkog imanja u La Kresenti do vikendice u Malibuu sa tropskom tematikom, basista i osnivač benda Red Hot Chili Peppers, Fli se može pohvaliti popriličnim portfoliom nekretnina.

Sada je još jedna od njegovih nekretnina u Kaliforniji koju karakteriše Art Nouveau i lični stil muzičara izašla na tržište.

Pod nadimkom „Dvorac“, upečatljiva vila se nalazi na zemljištu od dva hektara i smeštena je u brdima kvarta Los Feliz. Prvobitno dizajnirano 20-ih godina od strane arhitekte Alfreda Frederika Lajhta, prebivalište u Los Anđelesu se sastoji od četiri spavaće sobe, četiri kupatila i otprilike 560 kvadratnih metara stambenog prostora. Majkl Balzari (poznat kao Fli) kupio je kuću za 1,7 miliona dolara još 1996. godine, a kasnije je prodao za 3 miliona dolara 1999. Džonu Gilbertu Getiju. Zamak je ponovo promenio vlasnika 2014. godine kada ga je sadašnja vlasnica Muna El Fituri kupila za 8,3 miliona dolara.

Vila se može pohvaliti bujnim baštma i košarkaškim igralištem koje je obojeno u ljubičastu boju Flijevih voljenih Lejkersa. Kada govorimo o enterijeru, primećujemo da dominiraju egipatski i marokanski uticaji. Zamislite velike geometrijske stubove, lučne prolaze, ručno rezane kamene zidove i plafone zlatne boje. U stvari, kada zakoračite u dnevnu sobu naći ćete kitnjaste ukrase koje bi trebalo da liče na Sikstinsku kapelu.

Još jedan elegantan dnevni boravak u obliku osmougaonika takođe je obavijen zlatom. U foajeu se nalaze visoki plafoni, dramatično kameno stepenište i veliki luster u centru. Ako volite retke i ultra kul pogodnosti, pogledajte toranj za posmatranje sa sopstvenom krovnom terasom na kojoj možete da uživate u predivnom pogledu na centar Los Anđelesa i Tihi okean.

Ako želite da posedujete „The Castle“ vilu, to će vas koštati 9,8 miliona dolara.

Luxury Experience