Na prodaju vila u kojoj je odrastala Gvinet Paltrou

Pre nego što je Gvinet Paltrou lansirala svoj wellness brend Goop, bila je poznata kao glumica koja je ostavila svoj trag u brojnim filmovima…

Ipak, pre svega toga, ona je živela u kući u njujorškom Aper Ist Sajdu sa svojim roditeljima, a upravo taj dom se sada našao na tržištu, sa cenom od 15.5 miliona dolara. Prema javno dostupnim podacima, filmski producent i režiser, Brus Paltrou i Emijem nagrađivana glumica, Blajt Daner, posedovali su ovaj dom od 1984. do 1992.godine, odnosno tokom tinejdžerskog doba Gvinet, kada je ona pohađala Spence školu, privatnu akademiju za devojčice koja se nalazi odmah iza ugla.

Ovaj dom, koji ima pet spratova i oko 700 kvadrata, poseduje poprilično tradicionalan renesansni stil. Izgrađen je 1890.godine od strane arhitekte Voltera Rida mlađeg, a njegova lokacija, barem u tom trenutku, bila je zaista na ceni. Svi obližnji domovi imaju niske profile, pa samim tim ne ometaju pogled kroz glomazne prozore tinejdžerskog doma Gvinet, dopuštajući izobilju prirodne svetlosti da prodre unutra.

Brojni originalni detalji ovog zdanja pažljivo su očuvani, uključujući šest funkcionalnih kamina. Tu je takođe i bašta koja se nalazi nadomak glavnog foajea, koja je idealna za organizovanje zabava. Trpezarija i dnevna soba nalaze se na drugom spratu.

Glavna spavaća soba i biblioteka okupiraju treći nivo, dok se sve gostinjske sobe nalaze na četvrtom i petom spratu, pri čemu jedna od njih nudi privatnu terasu sa pogledom na baštu. Biblioteka koja je deo ovog doma može sa lakoćom biti pretvorena u radnu sobu, dok samu baštu krasi zrelo drvo pomorandže.

Što se tiče slavne glumice, ona je u jednom momentu napustila okrilje svog doma i krenula da pohađa Univerzitet Kalifornije u Santa Barbari, da bi ga kasnije napustila sa ciljem bavljenja glumom. Ipak, ona se nije u potpunosti odrekla Njujorka. Svoj stan u Tribeki prodala je pre četiri godine, dok još uvek ima dom u slavnom odmaralištu, Hemptons.