Na prodaju vila Tom Forda

Impozantna vila smeštena u Londonu, nekada je bila u vlasništvu ikone modnog sveta, Tom Forda, a sa enterijerom koji je sam uradio, ona se upravo našla na tržištu sa cenom od 17.4 miliona dolara…

Čista i elegantna gledana sa spoljne strane, ova veličanstvena vila u svom enterijeru poseduje izobilje nerđajućeg čelika, crnog stakla, Macassar abonosa i crnih zidnih panela. Ford, kome se može pripisati oživljavanje brendova Gucci i YSL pre nego što je lansirao sopstveni brend 2006.godine, kupio je ovu vilu 1997.godine, po ceni od oko 4.08 miliona dolara.

Njegov opsežni preobražaj u potpunosti je izmenio enterijer vile, dok se njegov neponovljiv stil može primetiti u svakoj prostoriji. Kada je kupio, vila je imala samo dve spavaće sobe. Osim toga, njegove komšije bili su Hju Grant, Roen Atkinson, Dejvid Bouvi i Džordž Majkl, dok glasine govore da je prvi vlasnik njegove vile bio klavijaturista Duran Durana, Nik Rouds.

Nismo sigurni koliko su Ford i njegov dugogodišnji partner Ričard Bakli živeli u ovoj vili, ali znamo da su jednom već pokušali da je prodaju, 2008.godine, po ceni od 13.3 miliona dolara. Pretpostavlja se da je u periodu između 2009. i 2012.godine kuća prodata, ali ne javno, pa je novi vlasnik dodao treću spavaću sobu, sačuvavši pritom sve detalje stila Tom Forda.

Dom je potom ponovo prodat 2014.godine po ceni od 18.7 miliona dolara, a novi vlasnik je ponovo odlučio da sačuva sve Tom Ford detalje, što je svakako omaž njegovom kreativnom talentu. Danas, impoznatne crne duple kapije, pod budnim okom čitavog baraža bezbednosnih kamera, vode vas do bele fasade vile. I na slikama vam može delovati da je ova vila samostojeća, ali zapravo, njoj društvo pravi čitav niz sličnih domova sa jedne strane.

Stepenište vas vodi do ulaznik vrata, nakon kojih će vas oduševiti lobi sa svojim veličanstvenim, mermernim stepeništem koje je oivičeno crnim, staklenim zidovima. Sa jedne strane, možemo videti sobu za prijem sa crnim sofama, dok se sa druge nalazi elegantna trpezarija sa drvenim panelima.

Veliki prozori od poda do plafona ispunjavaju sobu za prijem prirodnom svetlošću, dok su okrenuti prema tihom, mirnom dvorištu koje je skriveno od ulice visokim stablima i živom ogradom.

Ukoliko krenete stepeništem prema dole, naići ćete na donji nivo koji krasi kuhinja okarakterisana nerđajućim čelikom i belom bojom, spavaću sobu sa privatnim kupatilom, kompaktnu teretanu, saunu i vinski podrum.

Na nivou iznad možete videti veličanstvenu i uglađenu radnu sobu, pri čemu se sa druge strane nalazi spavaća soba za goste, okarakterisana sivim panelima. Na trećem spratu nalazi se vlasnički apartman, gde su tri zida i plafon prekriveni mat nerđajućim čelikom. Preko puta, sa druge strane hodnika, nalazi se prostrano, sasvim belo master kupatilo sa ogromnom garderobom i ormarima koji se protežu u nedogled.

Ukoliko produžite uz stepenište, naići ćete na glomaznu krovnu terasu, sa koje se pruža pogled na panoramu Londona.