Na prodaju vila Robina Vilijamsa

Pet godina nakon što je glumac i komičar, Robin Vilijams preminuo, njegovo imanje u Severnoj Kaliforniji, sa pogledom na zaliv San Franciska, našlo se na tržištu sa cenom od 7.25 miliona dolara…

Nenaglašeno, nepretenciozno imanje u enklavi nazvanoj Tiberon, 16 kilometara severno od Golden Gejt mosta, zauzima duplu parcelu u brodarskoj zajednici Paradise Cay. Glavni element privlačnosti ove vile svakako je njen pogled na zaliv San Franciska, prema Ričmondu i Ričmond-San Rafael mostu. Kako bi maksimalno iskoristila svoj pogled na vodu, kuća sadrži prozore od poda do plafona i vrhunsku terasu okrenutu prema moru, koju krase bazen i đakuzi.

Zvezda ikoničnih filmova, koji je obeležio nekoliko generacija ljudi širom sveta, kupio je ovu vilu 2008-godine po ceni od navodnih 4.05 miliona dolara. Inače, on je odrastao u ovom delu sveta, ovde je pohađao školu i oduvek je San Francisko zaliv nazivao svojim domom. Nakon njegove smrti, kuća je prebačena u fond koji je povezan sa njegovom suprugom, Suzan Šnajder koja je sada stavila na prodaju.

Kuća mediteranskog stila, izgrađena 1987.godine, nalazi se na malom poluostrvu koje je deo Paradise Cay enklave. Konstruisana tokom šezdesetih godina, ova zajednica bila je jedan od poslednjih razvojnih projekata koji su dozvoljeni u zalivskom delu San Franciska. Danas, oko 225 kuća, koje uglavnom koštaju samo delić cene rezidencije Robina Vilijamsa, sačinjavaju zajednicu koja sadrži Tiberon Yacht Club.

Ono što je iznenađujuće, s obzirom na to da je bivši vlasnik ove vile poznata osoba, njen prednji deo je široko otvoren prema ulici, bez impoznantnih kapija ili visokih ograda. Sa površinom malo većom od 650 kvadrata, posed ima šest spavaćih soba i šest ipo kupatila. Udobna dnevna soba sa katedralnim plafonom i kaminom nudi zaista neverovatan pogled na zaliv, kroz staklene zidove od poda do plafona.

Popločana kuhinja ima vrata koja se otvaraju prema dvorištu orijentisanom prema vodi, baš kao i formalna trpezarija. Obližnja medijska soba sadrži veliki televizijski ekran i vrhunski sistem za video igre.

Božanstvena master spavaća soba nudi južno i istočno orijentisane poglede na zaliv, pristup bazenu i velikodušno dizajnirane garderobere za njega i nju. Glavno kupatilo ima parni tuš za dvoje, kao i samostojeću kadu iz koje takođe možete uživati u vrhunskom pogledu.

Duž širokih hodnika možemo pronaći još četiri spavaće sobe sa svojim kupatilima, uz radnu sobu koja može biti pretvorena u spavaću. Udobna biblioteka sa drvenim panelima sadrži kamin i podove od kestena.

Da li vam se dopada?

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living