Na prodaju vila nekadašnjeg direktora Gugla

Domaćin Centre for the Study of Democratic Institutions događaja od 1958. do 1978. godine, istorijsko Solana imanje u Montesitu, pojavljuje se i nestaje sa tržišta nekretnina, podjednako brzo...

Kupljena po neverovatnoj ceni od 30,8 miliona dolara, neverovatna luksuzna vila, zajedno sa zadivljujućim imanjem, postala je vlasništvo nikoga drugoga do Erika Šmita, bivšeg izvršnog direktora kompanije Gugl i njegove žene Vendi, koji su jedini u doba krize i pandemije bili dovoljno hrabri da je sebi priušte.

Periodično na listama različitih agencija do 2012. godine, Solana imanje imalo je brojne agente prodaje i postalo je jedno od najoriginalnijih mesta za život u Montesitu, prostirući se na jedanaest hektara privatnog zemljišta izuzetne lepote. Inicialno, ovaj bajkoviti komad zemlje pronašao se na tržištu nekretnina sa cenom od 57,5 miliona dolara i u njegovom sklopu nalazi se luksuzna vila sa pogledom na Santa Barbaru, kreirana oko 1915. godine za Frederika Foresta Peagodija, direktora kompanije koja se bavila proizvodnjom Arrov košulja.

Pružajući pogled od 360 stepeni na Pacifički okean, sjaj Santa Barbare i Santa Inez planina, Solana novim vlasnicima pruža uživanje u pet spavaćih soba, devet kupatila pune veličine i šest polukupatila, zajedno sa privatnim frizerskim salonom i specijalno dizajniranom pilates prostorijom. Opremljena savršenim tehničkim uređajima i dekorisana Carrera mermernim pultovima, prostrana kuhinja ove vile popločana je antičkim panelima uvezenim iz Portugala i retro marokanskim lusterima.

Sa elementima kreiranim od plavog jasena, prikupljenog iz avionskog hangara jednog kanadskog aerodroma od pre prvog svetskog rata, kuhinja je dodatno u plafonskom delu ulepšana drvenim gredama, smeštenim između svih ostalih intrigatnih detalja koji se u njoj mogu naći.

Dizajnirana od strane arhitekte Francisa T. Anderhila, ova luksuzna vila od 2.040 m2, smeštena u Eukaliptus Hil Drajv ulici, ponosno ističe francuski hrast iz sedamnaestog veka, predstavljen panelima originalno dizajniranim za jedan britanski dvorac, dok je već u njenom ulaznom holu moguće primetiti obilje zadivljujućih arhitektonskih elemenata, uključujući Gladding McBean terakota grnčariju i originalni beli Alabama mermer. Oivičeno prirodom, ovo plodno imanje omogućuje rast bujnim primercima palminog drveća, limuna, limeta, banana, smokvi i nara.