Na prodaju vila Đine Dejvis

Ovaj pravi dragulj od nekretnine u Pacifik Palisejdsu dolazi sa sobom za paniku i divljim kaminom, koji svoje mesto pronalazi u dnevnom boravku, a svakako će vas ostaviti bez teksta…

Kreiran u formi boga vina, Dionisa, ovaj kamin definitivno poseduje snažno prisustvo. Ovaj neobični gipsani komad, sa svojim oštrim usecima, divljom kosom i raširenim nozdrvama, garantovano će pokrenuti brojne filozofske teme razgovora. Poreklo ove zidne dekoracije nije jasno, ali svakako odgovara razigranom karakteru vlasnice vile, glumice i dobitnice dva Oskara, Đine Dejvis.

Dejvis, koja sada ima 64 godine, živela je u ovoj vili mediteranskog stila sa pet spavaćih soba tokom proteklih trinaest godina, nakon što je 2007.godine kupila po ceni od 4.19 miliona dolara. Izgrađena 1999.godine, ova vila nalazi se na posedu od 1.700 kvadrata u mirnom sokaku, na maloj udaljenosti od Sanset Bulevara i plaže, Pacifik Koust autoputa i Santa Monike.

Ovde, nećete videti ulaz sa posebnim obezbeđenjem, sigurnosne ili impoznatne kapije. U pitanju je samo mirna, nekako pritajena kuća na ulici, sa niskom, drvenom ogradom koja je odvaja od trotoara. Prednjim delom vile dominiraju tri garaže smeštene jedna do druge, dok je fasada ukrašena bugnevilijama.

Glavna vrata vode vas prema foajeu, gde ćete se po prvi put susresti sa čuvenim kaminom. Španski uticaj u dekoraciji ove vile evidentan je u njenim predivno obojenim podnim pločicama, belim zidovima i visokim, zasvođenim plafonima sa impozantnim lukovima.

Nadomak dnevne sobe, nalazi se opuštena trpezarija sa francuskim vratima, koja vas vodi do natkrivene i donekle skrivene terase. Blizu nje, nalazi se skoro renovirana kuhinja sa velikim centralnim ostrvom, zeleno-sivim radnim površinama i zidovima, belim ormarićima i veličanstvenim mozaičkim pločicama.

Na prvom spratu vile nalaze se dve od pet spavaćih soba, pri čemu svaka poseduje svoj sopstveni karakter. Zadnje dvorište ovog doma je tajno skrovište, sa pergolama koje su prekrivene vinovom lozom i terasama koje vas vode do odeljka koji je namenjen roštiljanju i obedovanju na otvorenom, sa ružičnjakom i travnjakom. Ono što nas svakako iznenađuje je nedostatak bazena, mada, budući vlasnici će lako moći da ga dodaju, jer imaju sasvim dovoljno prostora.

Na spratu iznad, nalaze se tri od pet spavaćih soba, uključujući i prostrani vlasnički apartman. On dolazi sa veličanstvenim zasvođenim plafonima, drvenim gredama, predivnim kaminom i ručno obojenim pločicama. Francuska vrata vode vas do privatne terase sa balustradom od livenog gvožđa i pogledom na bujne bašte. Glavna spavaća soba takođe ima dualna kupatila i ugradne garderobere, kao i privatnu radnu sobu. Glavni akcenat kupatila je samostojeća hromirana kada.

Ipak, ono što nismo uspeli da saznamo, je lokacija sobe za paniku, sa kojom se samo ozbiljni kupci mogu upoznati. Za sada takođe, nema reči zašto se Dejvis oprašta od svog dugogodišnjeg doma, ali svakako, nekoga će učiniti jako srećnim.