Na prodaju veličanstvena vila slavnog sportiste

Zvezde iz sveta sporta neretko kupuju bajkovite i veličanstvene vile u kojima uživaju tokom svojih sezonskih pauza…

Jedna od njih je legenda hokeja, Vejn Grecki, koji je odlučio da se oprosti od svoje vile u kolonijalnom stilu, koja se nalazi u severnom delu Los Anđelesa, a koju je izgradio 2002.godine, prodao 2007. i ponovo kupio 2018.godine. Smeštena na imanju koje meri 6.6 hektara, a koje se nalazi na uzvišenju, u okviru ograđenog Sherwood Country Club poseda, ova elegantna kuća okarakterisana crvenom ciglom, nudi neverovatni pogled na jezero Ševud i Santa Monika planine.

Glavni akcenti vile uključuju šest spavaćih soba i osam kupatila, koji su raštrkani na površini od 1.300 kvadrata. Tu su takođe i dve kuće za goste, od kojih se jedna koristi kao profesionalna teretana, uz privatni bioskop, salu za bilijar, bazen, spušteni teniski teren i samostalnu garažu za četiri automobila.

Grecki, koji ima pedeset devet godina, angažovao je Ričarda Landrija, kako bi dizajnirao ovaj veličanstveni dom. Nakon završetka izgradnje 2002.godine, Grecki, njegova supruga Dženet i njihovo petoro dece živeli su u vili tokom pet godina. Ipak, zvog svog angažmana u Phoenix Coyotes timu, Grecki je kupio vilu u Arizoni i prodao svoj kalifornijski posed nekadašnjoj zvezdi bejzbola, Leniju Dikstri, po ceni od 18.5 miliona dolara.

Prema izveštajima, Disktra je planirao da proda ovaj dom, ali je finansijska kriza koja je obeležila 2008.godinu, pomrsila njegove konce. On je spustio cenu na 14.9 miliona dolara, a potom na 9.9 miliona, pre nego što ju je zapravo prodao. Teško za poverovati, ali dve godine kasnije 2010., vila je prodada aukcijski po ceni od samo 760.000 dolara, da bi 2013.godine ponovo promenila vlasnika, po ceni od 9.5 miliona dolara. Kada je Grecki sa svojom porodicom odlučio da se vrati u Kaliforniju 2018.godine, on se prisetio svog starog doma i kupio ga po ceni od 13.5 miliona dolara.

Šljunkani prilaz za kola vodi vas do kružnog parkinga koji je dekorisan centralnom fontanom, natkrivenim ulazom i impoznatnim vratima koja su omeđena belim stubovima. Foaje duple visine sadrži fantastične lukove i grandiozno, zaobljeno stepenište koje vas vodi do drugog nivoa.

Nažalost, kada se radi o enterijeru, fotografije koje su dostupne su poprilično oskudne i prikazuju nam samo ulazni deo i kuhinju sa mermernim detaljima, vrhunskim kuhinjskim ostrvom i profesionalnim aparatima.

Glavna spavaća soba, koja meri neverovatnih 200 kvadrata, sadrži dualna kupatila i garderobere, prostor za sedenje sa kaminom i pristup zaista impresivnoj terasi, sa koje se pruža pogled na bazen i planine.

U eksterijeru, možemo videti vrhunski teniski teren skriven visokim živim ogradama, kao i samostalnu kuću za goste koja je otvorenim mostom povezana sa glavnom vilom. Pored bazena, koji je neizbežni deo svake luksuzne vile, možemo videti ložu, kao i prostor za zabave sa roštiljem i pizza rernom na drva.

Sportisti definitivno žive život o kom mnogi sanjaju…