Na prodaju njujorški penthaus koji je nekada pripadao Sari Džesiki Parker

Možda ne postoji stan sa više njujorškog karaktera od penthausa koji je ranije bio u vlasništvu zvezde TV serije „Seks i grad“, Sare Džesike Parker.

I da, u slučaju da se pitate, u stanu se nalazi ogroman ormar na koji bi čak i heroina serije Keri Bredšo bila ljubomorna.

Stan koji je nekada bio dom glumice nalazi se na poslednjem spratu Collect Pond House u elitnom delu Tribeka. Rezidencija i cela zgrada su opsežno renovirani od kada je Sara Džesika Parker živela tamo 90-ih godina.

Pridružen drugoj jedinici ispod originalnog penthausa, ultra moderan dupleks sada ima četiri spavaće sobe i četiri kupatila na svoja dva nivoa, kao i zapanjujuću krovnu terasu od 93 kvadratna metra za opuštanje sa pogledom na Empajer stejt bilding.

Enterijer je minimalističkog dizajna i dekorisan je impresivnim detaljima, harmonično kombinovanim sa onima koji upućuju na poreklo zgrade iz 20. veka.

U celom penthausu nalaze se drveni podovi, tri metra visoki plafoni i kombinacija od ukupno 26 lučnih prozora. Na drugom spratu, ogromna velika soba se kombinuje sa dnevnim boravkom i trpezarijom. U međuvremenu, kuhinja je osvetljena nizom krovnih prozora i opremljena ormarićima po meri, vrhunskim aparatima i udobnim kutkom za doručak. Stan ima i kancelariju sa kompletnim kupatilom.

Tri spavaće sobe su uključene na donjem nivou, a jedna prostorija je pretvorena u kućni bioskop. Izvanredna karakteristika glavnog apartmana je masivni plakar, napravljen po meri, naravno, sa dosta prostora za sve vaše Manolo Blahnik cipele.

Na poslednjem spratu, odmah iznad stepeništa, nalazi se terasa koju je projektovao arhitekta Stiven Vanta. Oaza na otvorenom nudi panoramski pogled na grad i kuhinju na otvorenom.

Za 5,5 miliona dolara, bivši penthaus Sare Džesike Parker mogao bi da bude vaš. Sve što treba da uradite je da posetite sajt agencije za nekretnine Corcoran Group koja se bavi prodajom i kontaktirate njihove agente.

Luxury Experience