Na prodaju nekadašnja vila Mišel Fajfer

Bivše istorijsko imanje Mišel Fajfer u Los Anđelesu, odnedavno se nalazi listovano na tržištu nekretnina i dolazi sa cenom od dvadeset miliona dolara...

Vil Rodžers verovatno predstavlja ulitmativnu medijsku mašinu. Rođen u naciji Čirokija, ovaj kauboj je svoj put iz Oklahome do Holivuda obeležio sa više od sedamdeset filmova, kako nemih, tako i tonskih, praćenih sindikatskom kolumnom u Njujork Tajmsu i njegovom ličnom radio emisijom. Tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, ovaj glumac/pisac/voditelj, ikona svoga vremena, postao je jedno od najvažnijih imena svakog američkog domaćinstva.

U Pacifičkim Palisadama Losanđelesa, Rodžers je sebi uspeo da priušti popularno parče parka i plaže kako bi ovekovečio svoju veliku ličnost i prisustvo, ali i svoju ljubav prema otvorenom prostoru. Kultna američka ličnost izgubila je svoj život u 57. godini života, 1937. godine, u avionskoj nesreći koja se dogodila na Aljasci. Pre nego što je poginuo, slavni glumac uspeo je da završi sve finalne detalje svog novog doma, smeštenog na svega par stotina metara od Vil Rodžers Gradskog Parka.

Zaveštanje legendarnog glumca nastavljeno je nakon što je popularna glumica Mišel Fajfer, zajedno sa svojim mužem i tekstopiscem, Dejvidom I. Kelijem, kupila čitavo imanje, koje uključuje bazen, kuću kraj bazena i štale, zajedno sa prostranom glavnom konstrukcijom koja se prostire na izdašnih 580 m2. Početkom novog milenijuma, kuća je sa svim pratećim strukturama prodata novom vlasniku, lokalnom privredniku i njegovoj porodici, koji sada ponovo pokušava da je proda po ceni od 19,99 miliona dolara.

Trenutni vlasnik je uposlio jednu od ikona enterijernog dizajna, Majkla S. Smita, poznatog po dekorisanju Bele Kuće tokom Obaminog mandata, kako bi kompletno renovirao čitavu unutrašnjost glavne kuće. Iako i dalje izgleda prilično skromno, istorijski bogato i uspavano sa spoljne strane, ova luksuzna vila svojim neverovatnim lamperijama i gipsanim radovima, visokim plafonima i kaminima u nekoliko prostorija, ostavlja veoma jak i elegantan utisak. Drveni podovi širokih dasaka potpuno su originalni i savršeno očuvani, dok dvospratna biblioteka sa svojim spiralnim stepeništem vodi do potkrovlja na drugom spratu i različitih radnih/životnih površina kombinovanih ujedno.

Glavna kuća uključujue prostranu kuhinju tradicionalnog stila i ostavu, zajedno sa četiri spavaće sobe i četiri ipo kupatila, formalnim dnevnim boravkom, staklenom prostorijom za sedenje, smeštenom odmah do trpezarijskog dela i porodične prostorije. Sve privatne jedinice dolaze sa predivnim stilom novoengleskih brvnara i opremljene su visokim plafonima prekrivenim drvetom.

Svom izdašnom imanju, trenutni vlasnik dodao je i novu gostinjsku kuću, koja u sebi sadrži dve odvojene dvosobne jedinice. Sa druge strane, objekat za poslugu dobio je još jednu spavaću i kupatilo. Čitav projekat renoviranja zahvatio je i štalu, koja je sada poseduje novu namenu i pretvorena je u prostrani porodični fitnes centar. Struktura kraj bazena uključuje kuhinju pune veličine, saunu, spa i kupatilo, kako bi konačno, dvospratna garaža donela nešto više kvadratnih metara za kućnu kancelariju sa dnevnim boravkom i balkonom. Zbirno, čitavo imanje nudi pet očaravajućih kuhinja i osam kupatila.

Bašte povezane kamenim puteljcima okružuju svaki objekat na imanju, spajajući velike površine oko bazena sa gostinjskim odajama na zadnjem delu parcele veličine tri hektara.