Na prodaju nekadašnja vila Meg Rajan

Ovaj istorijski dom izgradio je jedan od predaka guvernera Kalifornije, Gavina Njusoma…

Tokom devedesetih godina, voljena glumica Meg Rajan, živela je u ovoj veličanstvenoj viktorijanskoj vili u San Francisku, zajedno sa svojim suprugom, Denisom Kvejdom. Moćni par je živeo u ovom zdanju na četiri nivoa, sa površinom od oko 700 kvadrata tokom svog turbulentnog desetogodišnjeg braka, a prodali su je neposredno pre razvoda, 2001.godine.

Meg je prema navodima kupila ovu vilu 1995.godine, nedugo nakon snimanja When A Man Loves A Woman, u kom je igrala glavnu ulogu zajedno sa Endi Garsijom. Danas, vila je u vlasništvu tech preduzetnika, koji ju je kupio 2014.godine po ceni od 8.25 miliona dolara. Pre dve godine, on je potrošio pravo malo bogatstvo kako bi je renovirao, u saradnji sa jednim od glavnih dizajnera tog dela sveta, Nikol Holis.

Sama kuća datira iz 1889.godine, kada ju je dizajnirao arhitekta iz San Franciska, Semjuel Njusom, rođak trenutnog guvernera Kalifornije, koji je ujedno odgovoran za brojne druge znamenitosti raštrkane po Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon samo jednog pogleda na ovu elegantnu vilu, teško je ne zaljubiti se u njen zaobljeni prozor sa pogledom na zaliv na drugom spratu, delikatne dekorativne bordure i stameni krov. Pre renoviranja, vila je imala eksterijer nežno plave i bele boje, sa zlatnim detaljima, dok je sada dobila nešto savremenije tonove svetle i tamno sive boje.

Mermerno stepenište odvodi vas u grandiozni foaje, koji se preliva u udobnu dnevnu sobu sa gostoljubivim kaminom i veličanstvenim podovima od kestena. Nadomak veličanstvenog stepeništa koje krasi svetlarnik nalazi se formalna trpezarija, otvoreni dnevni boravak i kuhinja, odakle se može uživati u neverovatnom pogledu na zaliv San Franciska, Alkatraz i mnogo toga drugog u blizini. Kuhinja je od dnevnog boravka odvojena mermernim ostrvom i dolazi sa industrijskim aparatima, a iza zida je skrivena sekundarna kuhinja, koja je namenjena keteringu.

Na drugom nivou, nalazi se moderna master spavaća soba i dve dodatne spavaće sobe sa privatnim kupatilima. Master spavaća soba ima veličanstveni prozor sa panoramskim pogledom na zaliv.

Najbolji element vile svakako je njen prostor na trećem spratu koji je uređen u stilu penthausa. Klizni stakleni zid vas odvodi do dvorišta, koje je oivičeno balustradama bez rama, zarad potpunog užitka u pogledu. Tu se ujedno nalazi medijska soba i bar, pri čemu je sve dekorisano zemljanim tonovima braon boje. Malo dalje od toga nalaze se dve sobe za goste, koje dele mermerno kupatilo.

U podrumskom prostoru, do kog možete doći liftom, nalazi se garaža za tri automobila, prostrana porodična soba sa radnim odeljkom, i izlaz u natkriveno dvorište sa grejanjem.Ovde svoje mesto pronalaze vinski podrum, vešernica i hodnik.