Na prodaju maštovito imanje Tomi Hilfigera

Samo nekoliko dana nakon što je ponovo stavio na prodaju svoje velelepno imanje u Majamiju, slavni američki modni dizajner, Tomi Hilfiger, odlučio je da se oprosti od još jedne svoje nekretnine…

Njegovo imanje evropskog stila smešteno u Konektikatu, sada može kupiti po ceni od 47.5 miliona dolara.  Glavna vila nas asocira na scenografiju Dizni filmova smeštenu u francuskoj provinciji, dok se nalazi na najvišem komadu zemlje u Grinviču, u ekskluzivnoj enklavi poznatoj kao Round Hil. Sa šest spavaćih soba, sedam kupatila i tri toaleta, ova vila sa svojih 1.300 kvadrata sadrži brojne drvene elemente u svom enterijeru – plafonske grede, podove, vrata, zidne panele, stepenište, zidne oplate, plafone, kamine, bordure i mnogo toga drugog.

Maštovitom ambijentu imanja doprinose i krovovi od terakota pločica, zidovi od holandske cigle i živa ograda koja definiše brojne bašte: ružičnjak sa fontanom, vodenu baštu sa koi jezerom i veličanstveni odeljak sa figurama od žive ograde. Visoka pozicija imanja pruža vlasnicima uživanje u predivnom pogledu, koji se pruža do panorame Menhetna i Long Ajlend rukavca.

Ipak, ova vila nije uvek izgledala ovako. Dizajnirana od strane arhitekte, Grevila Rikarda, izgrađena 1939.godine, ona ima bogatu istoriju prenošenja sa jednog aristokrate na drugog. Mnogi od njih su je oblikovali po svom ukusu, koji je neretko bio i ekscentričan. U privatnom bioskpu koji nas asocira na beduinski šator se može videti intrigantni crveni tepih, dok garderobe u prizemlju izgledaju kao vrhunski butici sa raskošnim tepisima i lusterima. Pored šest starinskih kamina, originalni drveni podovi su zadržani u glavnom ulaznom delu i trpezariji, dok mešavinu novog drveta možemo videti u kuhinji i loži sa bilijarskim stolom.

Drugi luksuzni elementi koje ovde možemo videti su fitnes sala, soba za masaže i master apartman sa dva kupatila, dve garderobe i privatnim radnim prostorom. Odvojena dvosobna kuća za goste je sasvim opremljena, sa dnevnim boravkom i kuhinjom, dok se na ovom posedu takođe nalaze i plastenik, uz veličanstvenu čajdžinicu.