Na prodaju londonski dom Ričarda Bartona za 9 miliona evra

Šta biste kupili, stan u Londonu ili dom stare holivudske legende?

Nekadašnja vila holivudske legende Ričarda Bartona u Londonu je na tržištu za 9 miliona evra. Glumac je živeo u kući od 477 kvadratnih metara kada je prvi put upoznao Elizabet Tejlor.

Pre nego što je Ričard Barton osvojio Stari Holivud i transformisao se u zvezdu svetske klase, bio je scenski glumac koji je živeo na prelepom imanju u londonskom selu Hampsted. Velški izvođač je živeo sa svojom prvom suprugom, Sibil Kristofer, između 1949. i 1956. godine.

Par je prvobitno kupio jednosoban stan u prizemlju zgrade, međutim, nakon Bartonovog uspeha, na kraju su kupili i preostale spratove. U stvari, pokojni glumac je dobio neke od svojih najpoznatijih uloga dok je još živeo u ovom predivnom selu, uključujući one u filmovima „The Desert Rats“, „The Robe“ i „Alexander the Great“.

Tamo je živeo i kada je prvi put sreo Elizabet Tejlor, 1953. Njihova burna veza, međutim, nije počela tada, već početkom 1960-ih, na snimanju epske drame Kleopatra. Par se kasnije venčao i to dva puta.

Danas, 70 godina nakon što je Barton katapultiran u stratosferu filmskih legendi, kuća u viktorijanskom stilu od 477 kvadratnih metara je na tržištu za 9 miliona evra. U stvari, plava ploča blizu ulaznih vrata obeležava njegovo vreme u rezidenciji. Istorijsku destinaciju je 2011. otkrio kolega iz Velsa, Majkl Šin.

„Ova plava kuća ne samo da je poznata po svom bivšem poznatom stanaru, već predstavlja i retku priliku za kupovinu vrhunske porodične kuće u srcu Hempsteda“, kaže agent za nekretnine  koji se bavi prodajom.

Rezidencija, koju je sagradio arhitekta Henri Dejvidson, datira iz 1860-ih. U kući postoji bezbroj originalnih detalja iz tog perioda, uključujući visoke plafone, visoke prozore, mermerne kamine i francuska vrata. Značajne karakteristike takođe uključuju penthaus studio na poslednjem spratu, vrt od 20 metara iza kuće i pogled na katedralu Svetog Pavla iz glavnog apartmana.

Možete da „obiđete“ kuću Ričarda Bartona tako što ćete posetiti sajt agencije za nekretnine Aston Chase.

Luxury Experience