Na prodaju kuća Ivane Tramp u Njujorku

Samo nekoliko meseci nakon smrti Ivane Tramp, kuća bivše supruge Donalda Trampa u Njujorku je na prodaju za 26,5 miliona dolara.

U Njujorku je 14. jula 2022. umrla Ivana Tramp, prva supruga 45. predsednika Sjedinjenih Država, milionera Donalda Trampa. A sada, nekoliko meseci kasnije, njihova deca - Erik, Ivanka i Donald mlađi - prodaju njenu luksuznu gradsku kuću u Njujorku za 26,5 miliona dolara. Naslednici planiraju da dobijeni iznos podele između sebe.

Petospratna kuća iz 1920-ih koju je Ivana kupila 1992. za 2,5 miliona dolara ubrzo nakon razvoda, danas izgleda kraljevski i luksuzno kao i pre 30 godina. Leopard printovi, pompezne stepenice sa crvenim tepihom, kristalni lusteri, kreveti sa baldahinima, ružičasti mermer u kupatilu i mnogo, mnogo zlata – sve je ovde urađeno pod ličnim vođstvom uticajne domaćice koja je nakon kupovine potpuno preuredila sve enterijere.

Kako kaže Erik Tramp, njegovoj majci se ova kuća veoma dopala, ovde je ostvarila sve svoje snove, a enterijer u potpunosti odražava njen „stil, eleganciju i karakter“. U kući je čak i beli klavir. Iako sama gospođa Tramp nikada nije svirala klavir, volela je da poziva profesionalne muzičare na svoje zabave da zabavljaju goste.

Istina, kako pišu tabloidi, cena kuće je jako visoka s obrzirom da dugo nije renovirana i zahteva velike popravke. U najmanju ruku, budući kupci će sigurno želeti da za te pare imaju punopravnu kuhinju i bazen. Sada, uprkos velikoj površini od 810,5 m2, kuća ima samo dve dugačke i uske kuhinje (za one koji ne vole da kuvaju, a navikli su da jedu u restoranima), kao i spa zonu koja je ograničena na saunu u podrumu. Naslednici su spremni da prodaju sav nameštaj zajedno sa imovinom.

Kakva sudbina čeka malog stanara gradske kuće - voljenog jorkija Ivane Tramp - nije poznato. Posle smrti gazdarice, ostao je u kući, a sada upoznaje one koji dolaze da vide kuću..

Luxury Experience