Stan u kom je nekada živela princeza Dajana sada može biti vaš

„Prostitutke i Australijanke, zar to nisu one koje žive u Earl's Courtu?“, rekla je princeza Margaret u seriji „The Crown“ kada je kraljica spomenula da Dajana Spenser živi u oblasti zapadnog Londona.

Pošteno je reći da ovaj citat ne oslikava pokojnu Margaret u najboljem svetlu, ali da je rekla nešto u tom smislu, sigurno to danas ne bi ponovila. Ne samo da je Earl's Court generalno prilično otmeno područje ovih dana, već mu i jednostavna činjenica da je legendarna princeza Dajana nekada živela tu daje poseban šarm.

Sa 18 godina, Dajana je kupila trosoban stan u zgradi Coleherne Court u Redcliffe Gardens i iznajmila svoje dodatne spavaće sobe prijateljicama za 22 dolara nedeljno i tamo provela dve godine dok se nije udala za princa Čarlsa. Kada je najavljeno da će spomen-ploča biti postavljena 2021. godine, Dajanin brat Čarls Spenser je tvitovao:

"Kako je lepo imati ovu plavu ploču u blizini Coleherne Court – hvala @EnglishHeritage što je obeležio tako srećno mesto za Dajanu.“

Ako biste i vi želeli da imate stan u Earl's Courtu, gde je Dajana nekada živela onda bi trebalo da potrošite priličnu sumu od skoro 3,9 miliona dolara. Princeza Dajana je 1979. godine stan platila 61.000 dolara, novcem koji je nasledila od svoje prabake. Ali to što je bila gazdarica ne znači da je terala svoje stanare da rade sav posao u stanu. „Lejdi Di je preuzela poslove čišćenja i znala je da ustaje pre kraja obroka da raščisti sto, a ne da sedi za stolom punim prljavog suđa“, kažu biografi, a mi im sasvim verujemo.