Mila Jovović je kupila pomalo zastrašujuću kuću za 10 miliona dolara

Iako već poseduje tri kuće u Los Anđelesu vredne više miliona dolara, čini se da je Mila Jovović ponovo u potrazi za nekretninama.

Glumica je kupila za 10,2 miliona dolara kuću pomalo zastrašujućeg izgleda koja stoji visoko na jednom od možda najviših rtova na svim holivudskim brdima sa veličanstvenim pogledom koji se širi od centra grada do Tihog okeana i ostrva Katalina.

Rođena u Ukrajini i odrasla prvenstveno u Rusiji pre nego što je sa porodicom emigrirala u Kaliforniju 1980-ih, Mila je započela svoju karijeru u modi, postavši na kraju najplaćeniji supermodel na svetu. Njen proboj u svet glume došao je kasnih 1990-ih sa francuskim akcionim filmom „Peti element“, iako je upravo filmska franšiza „Resident Evil“ učinila da postane poznata. Zajedno, njeni filmovi su zaradili 1,6 milijardi dolara širom sveta. Od 2009. udata je za engleskog režisera/producenta Pola Andersona.

Možda nije iznenađujuće što su Anderson i Jovović bili raspoloženi da kupe još jednu skupu nekretninu. Pre nekoliko meseci, veterani za nekretnine prodali su jednu od svojih kuća na Beverli Hilsu za 4,6 miliona dolara, oslobodivši malo prostora u svom portfeliju.

Što se tiče najnovije kupovine, trospratna savremena vila je velika i veoma kutijasta, isklesana od tona betona i stakla. Smeštena iza ogromnih zidova i kapija, kuću od 900 kvadratnih metara izgradio je 2005. godine Frenk Konigsberg.

Pored sjajnih pogleda, daleko najvrednija karakteristika imanja je verovatno sama parcela, koja se prostire na više od tri hektara, što ovo čini jednim od najvećih imanja u Holivudskim brdima. Ali vredi napomenuti da je većina tog zemljišta obronak gotovo strme litice i stoga verovatno neupotrebljiv.

Kuća nikada nije javno ponuđena na prodaju, tako da su fotografije i detalji o mestu oskudni. Prema poreskim evidencijama, postoji šest spavaćih soba i šest kupatila, iako ti brojevi mogu, ali ne moraju i dalje biti tačni danas. Mesto takođe može ili ne mora trenutno da poseduje otvoreni bazen, iako se svakako čini čudnim da bi kuća od 10 miliona dolara u Los Anđelesu bila prodata bez njega.