Mekenzi Skot prodala kuću koju je dobila nakon razvoda i donirala sav profit

Megadonor Mekenzi Skot ponovo je u centru naše pažnje, a ovog puta zbog jedne svoje vile...

Bivša supruga osnivača Amazona, Džefa Bezosa, postala je jedini vlasnik vile na Beverli Hilsu nakon razvoda. Imanje na Beverli Hilsu od 2,5 hektara prodato je za ogromnih 37 miliona dolara, a prihod je doniran kalifornijskoj dobrotvornoj organizaciji za beskućnike, California Community Foundation. Kuća koju je kupio producent, Majk Karen, ima primarnu rezidenciju od 1.200 kvadratnih metara izgrađenu u stilu španske hacijende pre skoro dve decenije.

Glavna kuća ima 13 spavaćih soba i 14 kupatila. U susedstvu se nalazi kuća za goste od 450 kvadratnih metara. Prostrani objekat ima bazen, teniski teren u punoj veličini, kućni bioskop, terase za zabavu na otvorenom i parking za najmanje 12 automobila. Amazonski moćni par kupio je kuću 2007. za 24,4 miliona dolara.

Prema Mansion Global publikaciji, od 37 miliona dolara koje je g. Karen platio za dom, 90% će otići stambenoj fondaciji. Ostatak će „biti iskorišćen za podršku programu integracije imigranata kako bi se unapredile mogućnosti za milione ljudi iz čitavog sveta koji okrug Los Anđeles zovu domom“, navodi se u saopštenju Fondacije zajednice Kalifornije. „Zahvalni smo Mekenzi Skot na ulaganju u našu zajednicu“, rekla je Kalifornijska fondacija zajednice.

„Kroz prodaju ovog doma CCF će imati resurse potrebne da bi mogao da poveća naš doseg u zajednici i obezbedi dodatne stipendije neprofitnim organizacijama u okrugu LA koje grade pristupačne stambene jedinice ili se zalažu u ime stanara." Velikodušnim stopama bivše supruge Mekenzi ide centimilijarder Džef Bezos, koji je priznao da filantropija nije laka i da planira da pokloni većinu svog bogatstva od 124 milijarde dolara.

U međuvremenu, za samo sedam meseci, Skot je donirala 2 milijarde dolara za 343 fondacije širom zemlje. Skot je bila u braku sa milijarderom Bezosom 25 godina i dobila je 38 milijardi dolara za svoj udeo u Amazonu. Ona je već dala neverovatnih 14 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe nakon što se obavezala da će donirati najmanje polovinu svog bogatstva.

Luxury Experience